Redklif: ''Meca'' je problem žena u sportu!

Veteranka koja drži svetski rekord u maratonu Pola Redklif rekla je kako se u svetu profesionalnog sporta nedovoljno zna o ženskim problemima.

Ostali sportovi 22.01.2015 | 20:40
Redklif: ''Meca'' je problem žena u sportu!

Britanska maratonka je izjavila da je intervenisala tokom Svetskog prvenstva 2013. godine kada su lekari Džesiki Džud dali pogrešnu terapiju.

"Znala sam iz iskustva da noretisteron sto puta pogoršava stvari. Znala je to i maratonka Džo Pevi, znali su i neki drugi ljudi, ali se ljudi iz saveza nisu toga setili i i dalje daju taj lek mladim atletičarkama", rekla je Redklif.

Džesika Džad je zbog bolova izgubila trku na 800 metara, a Pola Redklif je istakla da je posle te trke i dalje intervenisala u Britanskom atletskom savezu kao i da je razgovarala sa mladom Džad i dala joj savete. Takođe je istakla da je veliki problem što su doktori profesionalnih sportistkinja uglavnom muškarci.

„Ovo nije prvi put da noretisteron koji su dali atletičarkama ne pomogne. Previše često doktori su muškarci i oni ne razumeju kako te stvari funkcionišu“, rekla je Redklif.

Pre nekoliko dana smo takođe videli kakve posledice po sportiskinje može imati menstualni ciklus, pošto je najbolja britanska teniserka Heder Votson izgubila meč prvog kola od Cvetane Pironkove. Britanska teniserka se žalila na mučninu i vrtoglavicu, u prvom setu je uspela nekako da se izbori sa problemima i pruži otpor (6:4) dok je u drugom potpuno pala (6:0).

Posle tog meča oglasila se i nekadašnja najbolja britanska teniserka Anabel Kroft koja je menstruaciju nazvala poslednjim tabuom u sportu.

Pola Redklif je najavilazvanično povlačenje na ovogodišnjem Londonskom maratonu koji će se održati u aprilu.

Komentari / 0

Ostavite komentar