Џони о свему: Остајем у Звезди!

Никола Мијаиловић отворено причао о неспоразуму са Звезданом Терзићем, анонимним писмима и сукобу са Милошем Босанићем, тужби и томе да ли ће пратити утакмице црвено-белих.

Фудбал 22.01.2015 | 19:20
Џони о свему: Остајем у Звезди!

Никола Мијаиловић је суспендован из Црвене звезде пред Нову годину одлуком председника Светозара Мијаиловића.

Та суспензија уследила је након што је он изјавио да му је претио син Звездана Терзића, а званично због вербалног и физичког напада на саиграча Милоша Босанчића. Пре тога медијима су прослеђена и писма које је наводно послао Мијаиловић, у којима је изнео много "пљавих ствари" које се дешавају у клубу.

"Забрањен ми је улазак на стадион, не смем ни да тренирам тамо, све ми је забрањено", изјавио је за "Курир" Мијаиловић.

Био је и оштар.

"Зна ли Тоза уопште како изгледам ја, а како Босанчић? Не знам да ли би могао да ме препозна, можда би успео због браде, мада тешко", додао је фудбалер Звезде.

Мијаиловић је открио да је поднео тужбу против клуба али не за раскид уговора, већ за исплату дуговања.

"Адвокат је покренуо процес, нисам добио ниједну плату из новог уговора, а дугује ми се и за претходну сезону. Да се разумемо, нисам клуб тужио за раскид уговора нити ћу, већ само за дуговања. Ја сам играч Црвене звезде. Подсећам, давао сам Звезди своја лична средства, и то бесповратно, за реновирање свлачионице, куповину авио-карата, сређивање терена и још много шта. Само слушам газду, које ми је на питање о плати рекао да поднесем тужбу".

Историја сукоба с Звезданом Терзићем датира још из времена турнира у Белгији, кад је Мијаиловић на састанку у свлачионици стао на страну Ненада Милијаша и одговорио тадашњем генералном секретару.

"Још летос је газда пред свима изјавио да онај коме се не свиђа може да напусти клуб, као и да ће он одлучити да ли је циљ титула или подмлађивање, тачније прво или друго место на табели. Капитен Милијаш је реаговао, а потом и ја, стао сам на страну саиграча. Одговорио сам да Звезда никад да може да иде на друго место. Рекао ми је да напустим састанак. Четири пута ми је то поновио. Била му је тада поломљена једна рука, а оном здравом ми је показао пут врата".

Каже да му је засметало то што Звездин циљ не мора да буде титула.

"Не волим алиби приче, такав сам. Звезду волим више од свега. Газда је оставио себи две опције, па био први или други, он је испунио најављено. Мада, видим да у овом прелазном року добро иде подмлађивање екипе".

Мијаиловић је отворено испричао због чега је дошао у сукоб с Босанчићем.

"Поштујем уговор и акте клуба. На овај начин не желим да дајем негативне изјаве, већ само да кажем истину. Посебно напомињем, није било никаквог сукоба, све се свело на препирку која се свуда дешава. Нисам могао да прихватим да неко Звездиним дресом и грбом брише копачке. Тај дрес је светиња! Уосталом, четворица саиграча су сведочила писмено и то потврдила, а могу и сви остали момци".

Он је додао да нема никакав проблем са Босанчићем, као ни са Терзићем.

"Ако је то разлог за раскид уговора, сваки коментар је сувишан. Све се то дешава месец дана по завршетку јесење сезона. Па ако је то тачно, зашто поступак није покренут одмах?! Друго о чему је клуб захтевао да се изјасним су анонимна писма. Ту је констатовано да ме ослобађају сваке одговорности и да немам везе с тим. Шта год да одлучи клуб, то мора да верификује ФСС. Јер је у свему незаконит једнострани раскид уговора на моју штету".

Мијаиловић је истакао да упркос понудама не жели да оде из Звезде.

"Ма, нећу нигде да идем. Остајем у Звезди, хоћу овде да играм. Гледаћу и утакмице у пролећном делу сезоне, ако ме пусте на стадион. надам се и волео бих да узмемо титулу", додао је Мијаиловић.

Коментари / 0

Оставите коментар