Džoni o svemu: Ostajem u Zvezdi!

Nikola Mijailović otvoreno pričao o nesporazumu sa Zvezdanom Terzićem, anonimnim pismima i sukobu sa Milošem Bosanićem, tužbi i tome da li će pratiti utakmice crveno-belih.

Fudbal 22.01.2015 | 19:20
Džoni o svemu: Ostajem u Zvezdi!

Nikola Mijailović je suspendovan iz Crvene zvezde pred Novu godinu odlukom predsednika Svetozara Mijailovića.

Ta suspenzija usledila je nakon što je on izjavio da mu je pretio sin Zvezdana Terzića, a zvanično zbog verbalnog i fizičkog napada na saigrača Miloša Bosančića. Pre toga medijima su prosleđena i pisma koje je navodno poslao Mijailović, u kojima je izneo mnogo "pljavih stvari" koje se dešavaju u klubu.

"Zabranjen mi je ulazak na stadion, ne smem ni da treniram tamo, sve mi je zabranjeno", izjavio je za "Kurir" Mijailović.

Bio je i oštar.

"Zna li Toza uopšte kako izgledam ja, a kako Bosančić? Ne znam da li bi mogao da me prepozna, možda bi uspeo zbog brade, mada teško", dodao je fudbaler Zvezde.

Mijailović je otkrio da je podneo tužbu protiv kluba ali ne za raskid ugovora, već za isplatu dugovanja.

"Advokat je pokrenuo proces, nisam dobio nijednu platu iz novog ugovora, a duguje mi se i za prethodnu sezonu. Da se razumemo, nisam klub tužio za raskid ugovora niti ću, već samo za dugovanja. Ja sam igrač Crvene zvezde. Podsećam, davao sam Zvezdi svoja lična sredstva, i to bespovratno, za renoviranje svlačionice, kupovinu avio-karata, sređivanje terena i još mnogo šta. Samo slušam gazdu, koje mi je na pitanje o plati rekao da podnesem tužbu".

Istorija sukoba s Zvezdanom Terzićem datira još iz vremena turnira u Belgiji, kad je Mijailović na sastanku u svlačionici stao na stranu Nenada Milijaša i odgovorio tadašnjem generalnom sekretaru.

"Još letos je gazda pred svima izjavio da onaj kome se ne sviđa može da napusti klub, kao i da će on odlučiti da li je cilj titula ili podmlađivanje, tačnije prvo ili drugo mesto na tabeli. Kapiten Milijaš je reagovao, a potom i ja, stao sam na stranu saigrača. Odgovorio sam da Zvezda nikad da može da ide na drugo mesto. Rekao mi je da napustim sastanak. Četiri puta mi je to ponovio. Bila mu je tada polomljena jedna ruka, a onom zdravom mi je pokazao put vrata".

Kaže da mu je zasmetalo to što Zvezdin cilj ne mora da bude titula.

"Ne volim alibi priče, takav sam. Zvezdu volim više od svega. Gazda je ostavio sebi dve opcije, pa bio prvi ili drugi, on je ispunio najavljeno. Mada, vidim da u ovom prelaznom roku dobro ide podmlađivanje ekipe".

Mijailović je otvoreno ispričao zbog čega je došao u sukob s Bosančićem.

"Poštujem ugovor i akte kluba. Na ovaj način ne želim da dajem negativne izjave, već samo da kažem istinu. Posebno napominjem, nije bilo nikakvog sukoba, sve se svelo na prepirku koja se svuda dešava. Nisam mogao da prihvatim da neko Zvezdinim dresom i grbom briše kopačke. Taj dres je svetinja! Uostalom, četvorica saigrača su svedočila pismeno i to potvrdila, a mogu i svi ostali momci".

On je dodao da nema nikakav problem sa Bosančićem, kao ni sa Terzićem.

"Ako je to razlog za raskid ugovora, svaki komentar je suvišan. Sve se to dešava mesec dana po završetku jesenje sezona. Pa ako je to tačno, zašto postupak nije pokrenut odmah?! Drugo o čemu je klub zahtevao da se izjasnim su anonimna pisma. Tu je konstatovano da me oslobađaju svake odgovornosti i da nemam veze s tim. Šta god da odluči klub, to mora da verifikuje FSS. Jer je u svemu nezakonit jednostrani raskid ugovora na moju štetu".

Mijailović je istakao da uprkos ponudama ne želi da ode iz Zvezde.

"Ma, neću nigde da idem. Ostajem u Zvezdi, hoću ovde da igram. Gledaću i utakmice u prolećnom delu sezone, ako me puste na stadion. nadam se i voleo bih da uzmemo titulu", dodao je Mijailović.

Komentari / 0

Ostavite komentar