Свјетски првак завршио код Бајка у Лирсу!

Фењераш белгијског шампионата довео Ђоана Капдевилу, некадашњег репрезентативца Црвене фурије!

Фудбал 22.01.2015 | 16:00
Свјетски првак завршио код Бајка у Лирсу!

Хтео је Славиша Стојановић да у Лирсу види Николу Мијаиловића, али је на крају уместо Звездиног дефанзивца дпобио велико фудбалско име: Бившег светског и европског првака Ђоана Капдевилу!

Ђоан Капдевила ће у Белгији почети можда и последње поглавље у богатој играчкој каријери. Искусни леви бек има 37 година и са Лирсом је потписао уговор до краја сезоне. Капдевила долази из индијског клуба Норт Ист Јунајтед где је провео прошлу полусезону. У каријери је у два наврата носио дрес Еспањола, а играо је још за Депортиво, Атлетико, Виљареал и Бенфику. Углавном је попуњавао позицију левог бека, а најбоље партије је пружао у Депортиву за који је играо седам година и био члан оне чувене генерације са Тристаном, Лукеом, Пандијанијем, Молином...

Капдевила је одиграо и 60 утакмица за репрезентацију Шпаније. Био је стандардан члан прве поставе у походима Црвене фурије на титуле европског и светског првака. На ЕП у Швајцарској и Аустрији 2008. године када се Шпанија под вођством Луиса Арагонеса окитила европском круном, Капдевила је одиграо свих шест мечева и заједно са Рамосом, Пујолом и Марченом је чинио одбрану која није примила ниједан гол у нокаут фази такмичења.

Сјајан је био и две године касније на СП у Јужној Африци када су Шпанци такође освојили титулу са само два примљена гола у седам мечева. Капдевила је на Мундијалу био један од тројице (уз Пикеа и Касиљаса) репрезентативаца који су одиграли сваки минут на такмичењу!

Коментари / 0

Оставите коментар