Svjetski prvak završio kod Bajka u Lirsu!

Fenjeraš belgijskog šampionata doveo Đoana Kapdevilu, nekadašnjeg reprezentativca Crvene furije!

Fudbal 22.01.2015 | 16:00
Svjetski prvak završio kod Bajka u Lirsu!

Hteo je Slaviša Stojanović da u Lirsu vidi Nikolu Mijailovića, ali je na kraju umesto Zvezdinog defanzivca dpobio veliko fudbalsko ime: Bivšeg svetskog i evropskog prvaka Đoana Kapdevilu!

Đoan Kapdevila će u Belgiji početi možda i poslednje poglavlje u bogatoj igračkoj karijeri. Iskusni levi bek ima 37 godina i sa Lirsom je potpisao ugovor do kraja sezone. Kapdevila dolazi iz indijskog kluba Nort Ist Junajted gde je proveo prošlu polusezonu. U karijeri je u dva navrata nosio dres Espanjola, a igrao je još za Deportivo, Atletiko, Viljareal i Benfiku. Uglavnom je popunjavao poziciju levog beka, a najbolje partije je pružao u Deportivu za koji je igrao sedam godina i bio član one čuvene generacije sa Tristanom, Lukeom, Pandijanijem, Molinom...

Kapdevila je odigrao i 60 utakmica za reprezentaciju Španije. Bio je standardan član prve postave u pohodima Crvene furije na titule evropskog i svetskog prvaka. Na EP u Švajcarskoj i Austriji 2008. godine kada se Španija pod vođstvom Luisa Aragonesa okitila evropskom krunom, Kapdevila je odigrao svih šest mečeva i zajedno sa Ramosom, Pujolom i Marčenom je činio odbranu koja nije primila nijedan gol u nokaut fazi takmičenja.

Sjajan je bio i dve godine kasnije na SP u Južnoj Africi kada su Španci takođe osvojili titulu sa samo dva primljena gola u sedam mečeva. Kapdevila je na Mundijalu bio jedan od trojice (uz Pikea i Kasiljasa) reprezentativaca koji su odigrali svaki minut na takmičenju!

Komentari / 0

Ostavite komentar