Видео, НФЛ: Реклама од 30 секунди - 4,5 милиона $!

Просечна цена карте за утакмицу године је 2.879 долара!

Остали спортови 22.01.2015 | 08:20
Видео, НФЛ: Реклама од 30 секунди - 4,5 милиона $!

Може да вам се не свиђа амерички фудбал, можете да изаберете да не погледате Супербоул, али чињеницу да су преко баре мајстори да направе огроман новац нико не може да порекне.

Рекламни програм је одувек био генијалан, али и прескуп. Само 30 секунди емитовања ове сезоне је достигло рекордну цену од 4.500.000 долара. Цена је толико висока због још једне чињенице, а то је да се продаје тек 40 термина од по 30 секунди, сви остали су већ резервисани и плаћени годинама уназад.

Зашто би ико платио оволики новац да се рекламира мизерних 30 секунди питате се? Одговор је јасан. Супербоул је најгледанији догађај године, а претходни је био најгледанији догађај у историји телевизије са 111.500.000 гледалаца. Погледајте неке од најзанимљивијих Супербоул реклама:

Наравно, и карте за утакмицу су папрено скупе. Просечна цена за овогодишњи Супербоул који се одржава 2. фебруара, износи 2.879 долара, што је истина, мали пад у односу на прошлу годину, а исти се приписује чињеници да је Њу Ингланд већ шести пут у последњих 14 година. Чини се да навијачи Петриотса имају ту привилегију да им је „досадио” Супербоул, па су тако коштали Лигу нешто планираног новца. Ипак не верујемо да ће НФЛ-у у скорије време зафалити новца.

Коментари / 0

Оставите коментар