Video, NFL: Reklama od 30 sekundi - 4,5 miliona $!

Prosečna cena karte za utakmicu godine je 2.879 dolara!

Ostali sportovi 22.01.2015 | 08:20
Video, NFL: Reklama od 30 sekundi - 4,5 miliona $!

Može da vam se ne sviđa američki fudbal, možete da izaberete da ne pogledate Superboul, ali činjenicu da su preko bare majstori da naprave ogroman novac niko ne može da porekne.

Reklamni program je oduvek bio genijalan, ali i preskup. Samo 30 sekundi emitovanja ove sezone je dostiglo rekordnu cenu od 4.500.000 dolara. Cena je toliko visoka zbog još jedne činjenice, a to je da se prodaje tek 40 termina od po 30 sekundi, svi ostali su već rezervisani i plaćeni godinama unazad.

Zašto bi iko platio ovoliki novac da se reklamira mizernih 30 sekundi pitate se? Odgovor je jasan. Superboul je najgledaniji događaj godine, a prethodni je bio najgledaniji događaj u istoriji televizije sa 111.500.000 gledalaca. Pogledajte neke od najzanimljivijih Superboul reklama:

Naravno, i karte za utakmicu su papreno skupe. Prosečna cena za ovogodišnji Superboul koji se održava 2. februara, iznosi 2.879 dolara, što je istina, mali pad u odnosu na prošlu godinu, a isti se pripisuje činjenici da je Nju Ingland već šesti put u poslednjih 14 godina. Čini se da navijači Petriotsa imaju tu privilegiju da im je „dosadio” Superboul, pa su tako koštali Ligu nešto planiranog novca. Ipak ne verujemo da će NFL-u u skorije vreme zafaliti novca.

Komentari / 0

Ostavite komentar