Херој из јеврејске продавнице добио француско држављанство

Радник јеврејске продавнице у Паризу, који је током талачке кризе успео да спасе купце тако што их је сакрио у расхладну комору у подруму, добио је на свечаној церемонији француско држављанство, објавили су данас француски медији.

Свијет 21.01.2015 | 09:27
Херој из јеврејске продавнице добио француско држављанство

Ласана Батили (24), муслиман пореклом из Малија, налазио се у складишту кад је исламиста Амеди Кулибали наоружан упао у јеврејску продавницу 9. јануара и убио четворо људи, а већи број њих узео за таоце, пренео је британски ББЦ.

Батили је тада одвео неколико престрављених купаца у расхладну комору у подруму радње и угасио хлађење и светло, спасивши им тако живот. Светски медији су га после хвалили због храбрости и брзог размишљања.

Синоћњој церемонији доделе држављанства Батилију су присуствовали француски премијер Мануел Валс и министар унутрашњих послова Бернар Казнев, који су му се захвалили на храбрости.
"Људи кажу да сам херој, али ја то нисам. Ја сам Ласана", рекао је он на додели држављанства и додао: "Остаћу исти. Опет бих исто урадио, јер сам пратио своје срце."

Батили живи у Француској већ девет година, а прошле године је поднео захтев за држављанство.

У терористичким нападима у Паризу почетком месеца је убијено укупно 17 људи, од чега 12 у нападу исламиста на редакцију француског сатиричког недељника "Шарли ебдо".

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

спицо

21.01.2015 11:23

Није се вала пуно усрецио овај спицо.Имам га ја па никакве корисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

21.01.2015 13:50

Баш су га добро политичари означили за "одстрел" терориста а себи направили рекламу. Што му нису дали у тајности. Шљам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далтонисти

21.01.2015 22:33

Људи слабо разликују Црнце. Он це се утопити у маси за пар седмица. Француској је требао неко да би зауставили лов на Муслимане. 'Нису сви исти'.

ОДГОВОРИТЕ