Мишковић више није заступник "Најка"

Спортски бренд "Најк" више није под капом "Делта спорта", сазнају "Новости". После више од 20 година успешног заступања овог бренда, "Делта спорт" и "Најк" нису успели да постигну договор о наставку сарадње. Да ће компанија Мирослава Мишковића изгубити заступништво светски познатог спрортског бренда наговештавало се још прошлог лета.

Србија 20.01.2015 | 20:16
Мишковић више није заступник "Најка"

- Компанија "Делта спорт", којој је заступање бренда "Најк" била основна делатност, због изостанка договора стављена је у стање мировања - кажу у овој компанији. - Већи део запослених пребачен је у друге делове "Делтиног" система, а један део људи запослен је код компанија које су преузеле делове досадашњег бизниса "Делта спорта" .

"Најк" је иначе последњи бренд чији је "Делта спорт" био генерални заступник. Јер, у међувремену је заступништво за брендове "Алдо", "Асесорајз", "Монсун", "Серџент мејџор" и "Коста кофи" у Србији, од "Делта спорта" преузела компанија "Ритејл груп Балканс", која послује у оквиру "Фаwаз Алхокаир" групације из Саудијске Арабије.

- Престанак сарадње са компанијом "Најк" не значи гашење "Делта спорта" - истичу у "Делта холдингу". - Напротив, овај део нашег система је у константној потрази за познатим светским брендовима које ћемо довести на српско тржиште. Сарадња са "Најком" је била изузетно успешна, не само у малопродаји већ и у развијању бренда. Око 40 одсто тржишног удела у спортским брендовима чини "Најк", што говори о успешном промовисању овог бренда.

"Делта спорт" је био главни заступник и дистрибутер бренда "Најк" не само у Србији, већ и у појединим земљама Балкана, али и у Русији и свим земљама бившег Совјетског Савеза. "Делта" је успешним заступањем успела да толико повећа продају спортске опреме "Најк" и да је изједначе са опремом "Адидас", који је био неприкосновен на овом тржишту.

БРАЋА ПРЕУЗИМАЈУ БИЗНИС

Према неким најавама, главни заступник "Најк" опреме у Србији биће компанија "Спорт тајм", чији су власници Борислав и Драган Станојловић. Њихова фирма је крајем лета прошле године тражила менаџере, продавце, директоре. Борислав Станојловић власник је ланца спортских радњи "Спорт вижн".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дивља јабука

20.01.2015 21:14

Сви ти силни бизнисмени ће спасити овај народ.

ОДГОВОРИТЕ