Mišković više nije zastupnik "Najka"

Sportski brend "Najk" više nije pod kapom "Delta sporta", saznaju "Novosti". Posle više od 20 godina uspešnog zastupanja ovog brenda, "Delta sport" i "Najk" nisu uspeli da postignu dogovor o nastavku saradnje. Da će kompanija Miroslava Miškovića izgubiti zastupništvo svetski poznatog sprortskog brenda nagoveštavalo se još prošlog leta.

Srbija 20.01.2015 | 20:16
Mišković više nije zastupnik "Najka"

- Kompanija "Delta sport", kojoj je zastupanje brenda "Najk" bila osnovna delatnost, zbog izostanka dogovora stavljena je u stanje mirovanja - kažu u ovoj kompaniji. - Veći deo zaposlenih prebačen je u druge delove "Deltinog" sistema, a jedan deo ljudi zaposlen je kod kompanija koje su preuzele delove dosadašnjeg biznisa "Delta sporta" .

"Najk" je inače poslednji brend čiji je "Delta sport" bio generalni zastupnik. Jer, u međuvremenu je zastupništvo za brendove "Aldo", "Asesorajz", "Monsun", "Serdžent mejdžor" i "Kosta kofi" u Srbiji, od "Delta sporta" preuzela kompanija "Ritejl grup Balkans", koja posluje u okviru "Fawaz Alhokair" grupacije iz Saudijske Arabije.

- Prestanak saradnje sa kompanijom "Najk" ne znači gašenje "Delta sporta" - ističu u "Delta holdingu". - Naprotiv, ovaj deo našeg sistema je u konstantnoj potrazi za poznatim svetskim brendovima koje ćemo dovesti na srpsko tržište. Saradnja sa "Najkom" je bila izuzetno uspešna, ne samo u maloprodaji već i u razvijanju brenda. Oko 40 odsto tržišnog udela u sportskim brendovima čini "Najk", što govori o uspešnom promovisanju ovog brenda.

"Delta sport" je bio glavni zastupnik i distributer brenda "Najk" ne samo u Srbiji, već i u pojedinim zemljama Balkana, ali i u Rusiji i svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza. "Delta" je uspešnim zastupanjem uspela da toliko poveća prodaju sportske opreme "Najk" i da je izjednače sa opremom "Adidas", koji je bio neprikosnoven na ovom tržištu.

BRAĆA PREUZIMAJU BIZNIS

Prema nekim najavama, glavni zastupnik "Najk" opreme u Srbiji biće kompanija "Sport tajm", čiji su vlasnici Borislav i Dragan Stanojlović. Njihova firma je krajem leta prošle godine tražila menadžere, prodavce, direktore. Borislav Stanojlović vlasnik je lanca sportskih radnji "Sport vižn".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

20.01.2015 21:14

Svi ti silni biznismeni će spasiti ovaj narod.

ODGOVORITE