Настасић: Из Ситија без поздрава!

Репрезентативац Србије открио да не зна због чега је и када менаџер "грађана" изгубио поверење у њега, али да не хаје много због тога, већ је у потпуности посвећен Шалкеу и томе да се што пре уклопи у екипу и наметне новом тренеру.

Фудбал 21.01.2015 | 08:00
Настасић: Из Ситија без поздрава!

Матија Настасић стигао је пре неколико дана на позајмицу из Манчестер ситија у Шалке до краја сезоне.
За свој нови тим одиграо је једно полувреме на припрема у Дохи против Ал Мерика и побрао похвале, па се очекује да ће у Бундеслиги врло брзо показати све своје квалитете.

Српски репрезентативац задовољан је због преласка у Немачку.

"Први утисци, који су углавном најважнији, су феноменални. Шалке је велики клуб, има добре играче и надам се да ћу се до наставка сезоне у Бундеслиги потпуно уклопити у тим и уиграти са саиграчима", поручио је у разговору за "Новости" Настасић.

Он је потврдио да је тренер Роберто ди Матео инсистирао на његовом доласку у Шалке, јер га је добро упознао у време када је водио Челси.

"Прве контакте смо успоставили крајем децембра. Био је веома директан у разговорима, јасно ми је ставио до знања да ме цени и шта од мене очекује. И то све до последњег детаља", рекао је Настасић и додао да је због Ди Матеа одлучио да се окуша у јакој Бундеслиги, упркос томе што је имао понуде из Италије, али и да остане у Премијер лиги.

Са Ситијем и тренером Мануелом Пелегринијем није се растао "рука руци".

"Са менаџером Манчестер ситија и саиграчима се нисам ни поздравио на одласку. Пелегрини и ја нисмо се ни видели на растанку како бисмо попричали. Екипа је добила два дана одмора, ја сам морао по визу у Лондон и потом сам хитно отпутовао. Ни са ким се нисам поздравио, а тек накнадно сам се чуо са Александром Коларовом".

А где је заправо "запело" са Пелегринијем, и када је престао да има поверења у њега, Настасић и даље не зна.

"Све је било у најбољем реду док нисам повредио колено играјући за репрезентацију. После паузе од два и по месеца за мене се ситуација променила. Не верујем да је пресудан био дебакл против Арсенала у Лига купу, јер ниједан тренер не формира мишљење на основу једног меча. Прошао сам комплетне припреме током лета, када се играо Мундијал, играо пријатељске дуеле, али је Пелегрини тражио новог штопера - и довео га. Све је то нормално у фудбалу..."

Настасић сматра да Србија може и мора да избора пласман на Европско првенство у Француској 2016. године, упркос лошем старту у квалификацијама. "Немамо права на кикс, са гостовања Португалу и Данској морамо да донесемо најмање четири бода и знам да ми то можемо. Сада имамо новог селектора Радована Ћурчића за којег сам уверен да ће знањем, мирноћом и енергијом унети хармонију у репрезентацију", рекао је Настасић и додао да претходни селектор Србије Дик адвокат није крив за поразе. "Није Адвокат крив за лош старт у квалификацијама. Догодило се шта се догодило и сада само треба гледати унапред".

Настасић је рекао и да не размишља о томе шта ће бити на крају сезоне, после истека позајмице. Не оптерећује се тиме да ли ће Сити хтети да га задржи, већ је у потпуности посвећен Шалкеу и томе да се наметне новом тренеру и да игра у континуитету како би помогао клубу из Гелзенкирхена да освоји друго или треће место које води у Лиги шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар