Nastasić: Iz Sitija bez pozdrava!

Reprezentativac Srbije otkrio da ne zna zbog čega je i kada menadžer "građana" izgubio poverenje u njega, ali da ne haje mnogo zbog toga, već je u potpunosti posvećen Šalkeu i tome da se što pre uklopi u ekipu i nametne novom treneru.

Fudbal 21.01.2015 | 08:00
Nastasić: Iz Sitija bez pozdrava!

Matija Nastasić stigao je pre nekoliko dana na pozajmicu iz Mančester sitija u Šalke do kraja sezone.
Za svoj novi tim odigrao je jedno poluvreme na priprema u Dohi protiv Al Merika i pobrao pohvale, pa se očekuje da će u Bundesligi vrlo brzo pokazati sve svoje kvalitete.

Srpski reprezentativac zadovoljan je zbog prelaska u Nemačku.

"Prvi utisci, koji su uglavnom najvažniji, su fenomenalni. Šalke je veliki klub, ima dobre igrače i nadam se da ću se do nastavka sezone u Bundesligi potpuno uklopiti u tim i uigrati sa saigračima", poručio je u razgovoru za "Novosti" Nastasić.

On je potvrdio da je trener Roberto di Mateo insistirao na njegovom dolasku u Šalke, jer ga je dobro upoznao u vreme kada je vodio Čelsi.

"Prve kontakte smo uspostavili krajem decembra. Bio je veoma direktan u razgovorima, jasno mi je stavio do znanja da me ceni i šta od mene očekuje. I to sve do poslednjeg detalja", rekao je Nastasić i dodao da je zbog Di Matea odlučio da se okuša u jakoj Bundesligi, uprkos tome što je imao ponude iz Italije, ali i da ostane u Premijer ligi.

Sa Sitijem i trenerom Manuelom Pelegrinijem nije se rastao "ruka ruci".

"Sa menadžerom Mančester sitija i saigračima se nisam ni pozdravio na odlasku. Pelegrini i ja nismo se ni videli na rastanku kako bismo popričali. Ekipa je dobila dva dana odmora, ja sam morao po vizu u London i potom sam hitno otputovao. Ni sa kim se nisam pozdravio, a tek naknadno sam se čuo sa Aleksandrom Kolarovom".

A gde je zapravo "zapelo" sa Pelegrinijem, i kada je prestao da ima poverenja u njega, Nastasić i dalje ne zna.

"Sve je bilo u najboljem redu dok nisam povredio koleno igrajući za reprezentaciju. Posle pauze od dva i po meseca za mene se situacija promenila. Ne verujem da je presudan bio debakl protiv Arsenala u Liga kupu, jer nijedan trener ne formira mišljenje na osnovu jednog meča. Prošao sam kompletne pripreme tokom leta, kada se igrao Mundijal, igrao prijateljske duele, ali je Pelegrini tražio novog štopera - i doveo ga. Sve je to normalno u fudbalu..."

Nastasić smatra da Srbija može i mora da izbora plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, uprkos lošem startu u kvalifikacijama. "Nemamo prava na kiks, sa gostovanja Portugalu i Danskoj moramo da donesemo najmanje četiri boda i znam da mi to možemo. Sada imamo novog selektora Radovana Ćurčića za kojeg sam uveren da će znanjem, mirnoćom i energijom uneti harmoniju u reprezentaciju", rekao je Nastasić i dodao da prethodni selektor Srbije Dik advokat nije kriv za poraze. "Nije Advokat kriv za loš start u kvalifikacijama. Dogodilo se šta se dogodilo i sada samo treba gledati unapred".

Nastasić je rekao i da ne razmišlja o tome šta će biti na kraju sezone, posle isteka pozajmice. Ne opterećuje se time da li će Siti hteti da ga zadrži, već je u potpunosti posvećen Šalkeu i tome da se nametne novom treneru i da igra u kontinuitetu kako bi pomogao klubu iz Gelzenkirhena da osvoji drugo ili treće mesto koje vodi u Ligi šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar