Терористи “станују” у институцијама БиХ

У политичким структурама БиХ позиционирао се добар број људи који не само да подржава већ је директно укључен у структуре потенцијалних терориста, рекао је Средоје Новић, министар цивилних послова БиХ.

Босна и Херцеговина 20.01.2015 | 10:04
Терористи “станују” у институцијама БиХ

Он је истакао да постојећи закони из надлежности Министарства цивилних послова БиХ омогућавају потенцијалним терористима "спавачима" и обавјештајцима из исламских земаља да "практично 'станују' у институцијама БиХ".

"Прије пет-шест година, па можда и десет, имали смо прецизне податке о томе да дио екстремиста има основни циљ да уђе у власт БиХ", рекао је Новић за "Прес Република Српска" и додаје да су они свој циљ остварили, а да власти готово нису мрднуле прстом да то спријече.

Новић каже да је БиХ маргинална земља у односу на бројна питања, па тако и по питању тероризма.
"У БиХ, у оваквој каква је, није могуће контролисати толики број потенцијалних терориста. Плашим се да ће се БиХ врло брзо суочити са веома озбиљним проблемима", каже Новић.

Он је рекао да домаће безбједносне службе имају страх од људи инфилтрираних у власт, који "једним оком стално намигују на режиме и земље из којих се регрутују терористи".

"Зато челни људи Обавјештајно-безбједносне агенције, Агенције за истраге и заштиту БиХ и још неких безбједоносних агенција када треба да информишу цивилну власт стану на пола пута, јер схвате да те информације не смију дати појединцима у политичким структурама", наводи Новић.

Он истиче да су двоструки стандарди присутни и у правосуђу и у дијелу полицијских структура, према којима командна одговорност важи само за једну страну.

"Плашим се да то не може донијети ништа добро, прије свега Републици Српској", рекао је Новић.
Он напомиње да у БиХ постоје потпуно различити циљеви и виђења будућности и да је присутно одсуство јединства по било којем питању, од уставних рјешења до најситнијих питања.

Осим тога, каже Новић, у институцијама БиХ постоји један број људи који су повезани са екстремним и неким обавјештаним структурама, што додатно усложњава безбједносну ситуацију.

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

x

20.01.2015 09:35

Сви смо тога свјесни, али је сада споменуто јер се то жели искористити у дневнополитичке сврхе, за одбрану режима у РС, свим средствима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

20.01.2015 09:42

СРЕДОЈЕ ЈА СЕ ПЛАШИМ ДОДИКА И ТЕБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

20.01.2015 09:45

Поставио бих питање Новицу, као и осталима: Засто увијек говорите неки или неко? Зар тај неко или ти неки немају имена? Тек тад цу повјеровати у све наводе терориста, непријатеља Српске, судске дискриминације, итд... Ово не говорим само за проблем Срба, вец опценито код нас у БХ. Увијек је неко... У Хрватској се знало ко је тај неко или неки и исти су процесуирани. Код нас нико, јер нема имена, само нагадјања и лупетања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

20.01.2015 09:46

Не само у институцијама БиХ већ и у ентитетима , погледајте како нам народ живи ! А господина Средоју Новића сад отворено питам , дали је икад вратио чланску карту СКЈ , јер и у комунизму је био на високој пзицији ако ме сијечање добро служи !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФБЗ

20.01.2015 09:49

Чим се крене губити власт, одмах се појављују неке мистичне теорије о квази непријатељима РС, терористима и вуду врачарама! Новићу,одлазис!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

20.01.2015 10:07

Веци су нама проблем криминалци у власти неко некакви изненадни терористи у власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

20.01.2015 10:18

Па ста си радио висе ид 10 година на руководецим позицијама??? Сто се ниси позабавио тим питањем док си био директор СИПЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајка

20.01.2015 10:22

Највеци терористи сте ви на власти који нас годинама терорисете и тјерате из ове земље а ви зивите као у бајци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

20.01.2015 10:23

Мука ми је мајке ми од ових глупих прица СНСД-а. А јос је горе сто сто има велики број неписмених па се пале на ово. Сваки дан треба пласити народ... Па сто их не похапсис минисре безбједности????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клепа

20.01.2015 10:25

Сваки коментар је сувишан, небулозе до ј*ј*, овај је кренуо "кебиним стазама револуције", чим оде фотеља одмах се откривају неке тајне и завјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

20.01.2015 10:29

Ајде ти струцњак у затвор, па тамо изблиза истразуј као прави, сто казу из прве руке, па за једно 10-15 година изадји да нам саопстис резултате твоје истраге!!!!!!! Ако буде иког интересовало ... наравно, а до тад имас куцу варти све остало сто сте накрали, па и ту куцу провјерити .... ко зна .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

бране

20.01.2015 10:34

Па Новићу, ти си 8 година министар у заједничким институцијама, шта си урадио по том питању, осим што си узимао добру плату. Сада се сјетио да прича!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика..

20.01.2015 10:39

Јест,јест и кафе кухарица це једног дана поставити у ДЗЕЗВУ... оно... А до тада одих на пијацу да купим КУПУСА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТ-МРТ

20.01.2015 10:41

Ја глупе приче код фрајера иииииии.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

да да

20.01.2015 10:52

Пробудила се мирсада кебо, пробудио се рајкула, на тренутак се пробудио цвркутави црногорац, цекамо на јос нека будјења а онда це прорадити. "вуцицевиц" у свима и послати телеграф да се много извињава на будјењу медједа. ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВИНГА

20.01.2015 10:53

ВИДИ СЕ ДА СУ ТЕ ЈОС КАО КЛИНЦА ПЛАСИЛИ БАБАРОГАМА КАД НИСИ БИО ДОБАР ДЕЦКО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

20.01.2015 10:56

Ма добио муценик од неког идиота сто осмисљава политику СНСД-а ста да казе.Сви ови Додикови су као кинеске играцкице.Убацис батерију па их упалис по потреби.А они понављају исто док их не искљуци.На сте сте спали у тој странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

20.01.2015 11:41

Само будала вјерује да је Српска драга некоме другом осим чистом србину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

20.01.2015 12:38

Овде се ради о парама које муслимани из целог света саљу босанским, косовским, црногорским, македонским и сандзацким муслиманима, а то САРАЈЕВСКА БиХ власт дебело искорисцава, наиме по дзамијама и другим местима арапи деле свакој муслиманској куци месецну помоц од хиљаду евра а онима који имају пуно деце и по неколико хиљада е ти људи који те паре доносе и разносе по тим институцијама су насли своје упористе офице где им тамо домаци Муслимани указују гостопримство, циљ њихов је да наталитетом и куповином србских имања, земље и куца промене за неколико деценија геополитицку и националну слику, као да не би и ми Срби то прихватили да нам например долазе Руски агенти са врецама пара у Србију, РС и на Косово да финансирају веру и наталитет исто поступали као и у БиХ уствари Срби би дали и дупе за паре, доказ је Вуциц и НИКОЛИЦ опкољени са СЕИЦИМА и фантазијама као Београд на води, Па онда дзамије на копну зар Калимегдан није нова МЕКА за њих!! Срби не видеци да те сеике води идеја- муслиманска идеологија кроз мир и финансије купе Србију а лепе, србкиње стрпају у хареме- клубове, а оне које неце у хареме позене и промене слику националног наталитета, као сто су то урадили по целој Европи која данас са њима има огромне проблеме јер се терористи радјају као немци, французи, енглези итд,а раде и гину за ислам одлазе3ци на разна ратиста, спроводеци Хомеинијеву идеју-верску идеологију. Европи је најлаксе да их протерају у БИХ, на КОСОВО, САНДЗАК, МАКЕДОНИЈУ, ЦРНУ ГОРУ, и СРБИЈУ, јер ту вец зиве и радикализују- финансирају се домаци муслимани. ВРЕМЕ ЦЕ ПОКАЗАТИ КОЛИКО ЦЕ ОНИ БИТИ АГРЕСИВНИ ЈЕР ОД ТИХ ПАРА ЗИВЕ ЈЕДУ ПИЈУ РАЗМНОЗАВАЈУ СЕ ОБЛАЦЕ МОЛЕ-КЛАЊАЈУ А НЕ МОРАЈУ НИСТА ДА РАДЕ ОСИМ ДА СЕ РАЗМНОЗАВАЈУ И ПРИХВАТЕ АРАПСКУ БРАЦУ У СВОЈЕ ДОМОВЕ ДОК НЕ КУПЕ СЕРСКЕ, то јесте домаци муслимани не треба да пуних стомака и својих куца даиду у фабрике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хипокризија

20.01.2015 13:17

А гдје си ти био за све ово вријеме мистер Новиц, у власти или на Марсу? И сад нам саопставас црне гласе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кривична

20.01.2015 14:56

Овом изјавом је овај човјек себи написао дебелу кривичну пријаву на нерад,нетруд,прикривање истрага,нечињење,прикривање тешких кривичних дјела усмјерених на рушење државног поредка итд итд А које ће тужилаштво ову пријаву тј самопријаву процесуирати и ком ће суду доставити ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Серафим

20.01.2015 15:38

Црни Серафиме, на чему си то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

20.01.2015 20:01

Сарафине црни није валда крокодил???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре:Серафим

20.01.2015 20:10

Зна се, на Додовачи је! Брља која лагано разара мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ -Серафим

20.01.2015 22:34

Извини сто цу казати, ти си типицан примјер,да Бог никад будалама неце оскудијевати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

21.01.2015 01:07

Да су екстреми у власти и на одговорним фунцијама у БиХ то и није несто ново. То и будала зна господине Новицу. Него ви нама конкретно дајте имена и као велики струцњак објасните нам како да се боримо против тог зла. А немојте васим изјавама млатити празну сламу. А ви Серафиме науците вец једном да се казе "српски имања". Колико цовјек мора бити неписмен да прави такву греску то је невјероватно! Ја цу навести једног екстремисту који је један од водецих: Бакир Изметбеговиц.

ОДГОВОРИТЕ