Хонда не да Алонсу да вози Ле Ман!

Возач Мекларена Фернандо Алонсо требало је да вози за Порше на “24 часа Ле Мана”, али је то у последњи час стопирала Хонда.

Остали спортови 20.01.2015 | 10:00
Хонда не да Алонсу да вози Ле Ман!

Око Алонсове будућности много се спекулисало прошле године, појавила се и опција да би могао да паузира годину дана, пре него што је потврђен његов прелазак у Мекларен-Хонду из Ферарија у децембру.

Према писању немачких медија, двоструки светски шампион је био заинтересован да вози на најпрестижнијој трци издржљивости и надао се да ће моћи да постигне договор да се нађе у Ле Ману и остане у Формули 1. Иако је изгледало да је договор постигнут, Хонда је била та која је дала вето на Алонсов излет на “24 часа Ле Мана”.

Да је добио зелено светло од Хонде, Алонсо би био тимски колега возача Форс Индије Ника Хилкенберга, који ће ове године возити у Формули 1, Ле Ману и још једној трци Светског шампионата издржљивости за Порше. Овогодишње издање легендарне трке на програм је 13. и 14. јуна, између трка Формуле 1 у Канади и Аустралији.

Пошто нису успели да осигурају Алонсове услуге, у Поршеу су покушали да постигну договор са Адријаном Зутилом, који је остао без места у Зауберу прошле године. Међутим, проблеми око уговора и исплате одштете од стране швајцарског тима су га спречили да се обавеже на верност Поршеу.

Коментари / 0

Оставите коментар