Honda ne da Alonsu da vozi Le Man!

Vozač Meklarena Fernando Alonso trebalo je da vozi za Porše na “24 časa Le Mana”, ali je to u poslednji čas stopirala Honda.

Ostali sportovi 20.01.2015 | 10:00
Honda ne da Alonsu da vozi Le Man!

Oko Alonsove budućnosti mnogo se spekulisalo prošle godine, pojavila se i opcija da bi mogao da pauzira godinu dana, pre nego što je potvrđen njegov prelazak u Meklaren-Hondu iz Ferarija u decembru.

Prema pisanju nemačkih medija, dvostruki svetski šampion je bio zainteresovan da vozi na najprestižnijoj trci izdržljivosti i nadao se da će moći da postigne dogovor da se nađe u Le Manu i ostane u Formuli 1. Iako je izgledalo da je dogovor postignut, Honda je bila ta koja je dala veto na Alonsov izlet na “24 časa Le Mana”.

Da je dobio zeleno svetlo od Honde, Alonso bi bio timski kolega vozača Fors Indije Nika Hilkenberga, koji će ove godine voziti u Formuli 1, Le Manu i još jednoj trci Svetskog šampionata izdržljivosti za Porše. Ovogodišnje izdanje legendarne trke na program je 13. i 14. juna, između trka Formule 1 u Kanadi i Australiji.

Pošto nisu uspeli da osiguraju Alonsove usluge, u Poršeu su pokušali da postignu dogovor sa Adrijanom Zutilom, koji je ostao bez mesta u Zauberu prošle godine. Međutim, problemi oko ugovora i isplate odštete od strane švajcarskog tima su ga sprečili da se obaveže na vernost Poršeu.

Komentari / 0

Ostavite komentar