Гојазност због лоших навика

Најлакши начин да изгубите килограме јесте да док ручате и вечерате заборавите на телефон, лаптоп и ТВ.

Здравље 15.01.2015 | 09:45
Гојазност због лоших навика

Ако вам вага показује неколико килограма вишка, а желите да се решите "крофница" на боковима, нутриционисти саветују да се одрекнете лоших навика које подстичу гојазност. Променом понашања губићете на тежини и то без држања дијете.

- Недостатак сна је један од честих узрока прекомерне тежине. Студије су показале да поспаност изазива глад, па што дуже спавате, имаћете мање потребе за нездравом храном и слаткишима.

- Истраживања су показала и то да телевизија код људи, који је у просеку гледају најмање два сата, повећава жељу за уносом високо калоричних намирница које обилују шећерима и угљеним хидратима.

- Најлакши начин да изгубите килограме јесте да док ручате и вечерате заборавите на телефон, лаптоп и ТВ. Док вам пажњу одвлаче поруке и омиљена серија, гутаћете брже и унећете више калорија, јер нећете приметити када сте сити. Зато једите у миру и тишини, уживајући у сваком залогају и богатству укуса.

- На килажи ћете добити и ако често једете ван куће. Стога планирајте унапред, нађите једноставне рецепте које брзо и лако можете спремити или скувајте храну за викенд и одмрзавајте је током недеље.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар