Gojaznost zbog loših navika

Najlakši način da izgubite kilograme jeste da dok ručate i večerate zaboravite na telefon, laptop i TV.

Zdravlje 15.01.2015 | 09:45
Gojaznost zbog loših navika

Ako vam vaga pokazuje nekoliko kilograma viška, a želite da se rešite "krofnica" na bokovima, nutricionisti savetuju da se odreknete loših navika koje podstiču gojaznost. Promenom ponašanja gubićete na težini i to bez držanja dijete.

- Nedostatak sna je jedan od čestih uzroka prekomerne težine. Studije su pokazale da pospanost izaziva glad, pa što duže spavate, imaćete manje potrebe za nezdravom hranom i slatkišima.

- Istraživanja su pokazala i to da televizija kod ljudi, koji je u proseku gledaju najmanje dva sata, povećava želju za unosom visoko kaloričnih namirnica koje obiluju šećerima i ugljenim hidratima.

- Najlakši način da izgubite kilograme jeste da dok ručate i večerate zaboravite na telefon, laptop i TV. Dok vam pažnju odvlače poruke i omiljena serija, gutaćete brže i unećete više kalorija, jer nećete primetiti kada ste siti. Zato jedite u miru i tišini, uživajući u svakom zalogaju i bogatstvu ukusa.

- Na kilaži ćete dobiti i ako često jedete van kuće. Stoga planirajte unapred, nađite jednostavne recepte koje brzo i lako možete spremiti ili skuvajte hranu za vikend i odmrzavajte je tokom nedelje.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar