И Валенсија жели Лавеција!

Клуб са Местаље ће покушати да доведе незадовољног Аргентинца из Пари Сен Жермена.

Фудбал 15.01.2015 | 21:40
И Валенсија жели Лавеција!

После Енца Переза који је плаћен 35 милиона евра, Валенсија је спремила још једну трансфер бомбу! И опет је реч о Аргентинцу! Клуб са Местаље је одједном искочио као најозбиљнији кандидат за куповину Езекијела Лавеција из ПСЖ.

Лавеци је једно од најјачих имена, тренутно доступних на фудбалској пијаци. Аргентинац је незадовољан у Пари Сен Жермену, а недавно се није појавио на припремама због чега је кажњен суспензијом забране тренирања са првим тимом, као и новчано. Већ месецима се спекулише да је разлог Лавецијевог незадовољства финансијске природе и да је Аргентинац љут што није међу најбоље играчима у свлачионици француског првака.

Ливерпул и Интер су се помињали као потенцијални кандидати за куповину популарног Поча, али данас шпански и француски медији пишу да је Валенсија искочила у први план која је продала Карлеса Хила у Астон Вилу. Председник Слепих мишева Петер Лим ће уз помоћ свог саветника и пријатеља Жоржа Мендеша покушати да реализује трансфер Лавеција. најмочнији менаџер света је десна рука Лима од када је сингапурски бизнисмен преузео газдовање Валенсијом.

Новац није проблем за Лима с обзиром да је недавно за довођење Енца Переза издвојио 35 милиона евра! Лавеци би био доступан и за мању суму. Отприлике неких 15 милиона европских новчаница. Валенсија ће ипак прво покушати са позајмицом с правом откупа уговора. Наводно су и Лавецијеви земљаци Отаменди и Перез замољени од стране клуба да наговарају репрезентативног колегу да пређе на Местаљу.

За то време, у ПСЖ не седе скрштених руку. Чим се пронела вест да Валеснија креће у офанзиву на Лавеција, ПСЖ је почео да разматра опцију ангажовања Николаса Гаитана из Бенфика чија откупна клаузула износи 45 милиона евра, али би Португалци вероватно пристали и на неколико милиона мању понуду.

Коментари / 0

Оставите коментар