I Valensija želi Lavecija!

Klub sa Mestalje će pokušati da dovede nezadovoljnog Argentinca iz Pari Sen Žermena.

Fudbal 15.01.2015 | 21:40
I Valensija želi Lavecija!

Posle Enca Pereza koji je plaćen 35 miliona evra, Valensija je spremila još jednu transfer bombu! I opet je reč o Argentincu! Klub sa Mestalje je odjednom iskočio kao najozbiljniji kandidat za kupovinu Ezekijela Lavecija iz PSŽ.

Laveci je jedno od najjačih imena, trenutno dostupnih na fudbalskoj pijaci. Argentinac je nezadovoljan u Pari Sen Žermenu, a nedavno se nije pojavio na pripremama zbog čega je kažnjen suspenzijom zabrane treniranja sa prvim timom, kao i novčano. Već mesecima se spekuliše da je razlog Lavecijevog nezadovoljstva finansijske prirode i da je Argentinac ljut što nije među najbolje igračima u svlačionici francuskog prvaka.

Liverpul i Inter su se pominjali kao potencijalni kandidati za kupovinu popularnog Poča, ali danas španski i francuski mediji pišu da je Valensija iskočila u prvi plan koja je prodala Karlesa Hila u Aston Vilu. Predsednik Slepih miševa Peter Lim će uz pomoć svog savetnika i prijatelja Žorža Mendeša pokušati da realizuje transfer Lavecija. najmočniji menadžer sveta je desna ruka Lima od kada je singapurski biznismen preuzeo gazdovanje Valensijom.

Novac nije problem za Lima s obzirom da je nedavno za dovođenje Enca Pereza izdvojio 35 miliona evra! Laveci bi bio dostupan i za manju sumu. Otprilike nekih 15 miliona evropskih novčanica. Valensija će ipak prvo pokušati sa pozajmicom s pravom otkupa ugovora. Navodno su i Lavecijevi zemljaci Otamendi i Perez zamoljeni od strane kluba da nagovaraju reprezentativnog kolegu da pređe na Mestalju.

Za to vreme, u PSŽ ne sede skrštenih ruku. Čim se pronela vest da Valesnija kreće u ofanzivu na Lavecija, PSŽ je počeo da razmatra opciju angažovanja Nikolasa Gaitana iz Benfika čija otkupna klauzula iznosi 45 miliona evra, ali bi Portugalci verovatno pristali i na nekoliko miliona manju ponudu.

Komentari / 0

Ostavite komentar