Шпирићева подршка Кеби против Џаферовића

Иницијатива СНСД-а за смјену Шефика Џаферовића са мјеста предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ није покренута са намјером да се заустави или успори конституисање власти на нивоу БиХ, изјавио је Срни посланик СНСД-а у Представничком дому БиХ Никола Шпирић.

Босна и Херцеговина 14.01.2015 | 12:01
Шпирићева подршка Кеби против Џаферовића

"Власт је могуће конституисати и са Џаферовићем и без њега. Може се на истој сједници изабрати нови предсједавјући из исте партије и истог народа којем припада Џаферовић, за којег се не вежу хипотеке на које упозорава потпредсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Мирсад Кебо", рекао је Шпирић.

Шпирић је напоменуо да, уколико су коалициони партнери спремни, они на истој сједници могу изабрати и нови сазив Савјета министара БиХ, а СНСД им "неће кварити то задовољство".

"Сумње које износи Кебо су озбиљне и даље конституисање власти на нивоу БиХ је унапријед дискредитовано, јер испада да коалиција може опстати само ако прикрива злочине над Србима", сматра Шпирић, који је и потпредсједник СНСД-а.

Шпирић је оцијенио да они који у исту раван стављају политичку и кривичну одговорност Џаферовића, заправо, стоје иза њега.

"А шта са невиним српским жртвама на возућком ратишту о чему говоре одрубљене главе са којима се игра фудбал? Шта рећи породицама и најближима који очекују правду? Заправо, куда иде БиХ? Уколико се на сутрашњој сједници Представничког дома парламента БиХ не нађе одговор на ово питање, бојим се да сви не закаснимо", упозорио је Шпирић.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сташа Кошарац потврдио је да је овај клуб упутио захтјев да се у дневни ред треће сједнице Представничког дома парламента БиХ уврсти доношење одлуке о разрјешењу Џаферовића дужности предсједавајућег Дома.

Реагујући на најављену иницијативу СНСД-а за његовом смјеном, Џаферовић је раније оцијенио да је ријеч о "политизацији и покушају да се усложни формирање власти на нивоу БиХ".

Потпредсједник ФБиХ Мирсад Кебо доставио је јуче Тужилаштву БиХ нових 2.200 страница додатне документације која може помоћи у утврђивању евентуалне одговорности Сакиба Махмуљина, Шефика Џаферовића и других лица у вези са ратним злочинима над српским цивилима у мјесту Возућа, општина Завидовићи.

Извор: Агенције

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Покојна Милева

14.01.2015 11:05

Бас вас брига из СНСД-а.Нити сте били у рату нити вас могу оптузити за било какво уцесце у рату.Само не дајте сверц у рату да се истразује и мирно спавајте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОМО

14.01.2015 11:09

БИО СИ ТИ У САРАЈЕВУ 9 ГОДИНА И ЗА ТО ВРИЈЕМЕ СИ ЗАРАДИО МИЛИОНЕ А НИСИ НИСТА УРАДИО ЗА ТАКВЕ КАО ДЗАФЕРОВИЦ БАС ЈЕ ТЕБЕ БРИГА ЗА СРПСКИМ ЗРТВАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

14.01.2015 11:15

Вец дуго ви показујете колико вас брину муке овог народа, да сте нас довели до краја егзистенције.... нико ме не мозе висе убиједити у васе позитивне ставове и мисљења, јер мислим да ни себе висе не мозете убиједити у то поред свих изрецених лази, свих ових година! ДОСТА ЈЕ ОДЛАЗИТЕ!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

14.01.2015 11:19

Сви сте ви нечије слуге и нечији поданици. Утркујете се у трци за господарима ваше памети и лудила ваших имагинарних, аморфних бирачких тијела. Какве газде такви пси. И овај медиј је огледало "ваше слободе вашег, ума" и свега што је "васе" а све о трошку стоке ситног зуба. Ко вас плаћа да умјесто линија спајања копате линије раздвајања? Гласачко тијело је формирано, али ко је вас редеформисао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБО

14.01.2015 11:38

Па до сада си се љубио са њим ко са рођеним братом све док сте били у власти са њим и све је било ок, а сада злочинац,није он јуче то постао зато ЋУТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор БЛ

14.01.2015 11:39

Спирицу, Бори се да свако одговара за своја злодјела па макар мој отац био ! На власти сте 10 година за све сте имали времена, урадили нисте ниста !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубикон

14.01.2015 12:00

Шпирићу, реци ти нама оно што ти знаш то јест ко стоји иза Кемала Чаушевића и тог криминала. И реци нам ко стоји иза директора СИПЕ који кочи битне истраге о организованом криминалу у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златна Зора

14.01.2015 12:02

Спирићу би боље било да шути.Његова странка на функције у Бања Луци поставља бившег припадника "Зенги " а овде нам просипа неки патриотизам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

14.01.2015 12:08

По мени, одговор је у федерацији, а не у Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аууу

14.01.2015 12:37

ТИ СТОЈИС ИЗА ПОКРАДЕНИХ СТОТИНА МИЛИОНА ПРЕКО ПДВ И ИМАЈУ СВЈЕДОЦИ А ПРЉАВ НОВАЦ СИ ПЛАСИРАО ПРЕКО МГ МИНДА МАРИНКОВИЦА ИТД ПА СТА НИСТА НИСИ УХАПСЕН И ЈОС ПАМЕТУЈЕС ЦУТИ А АКО СЕ ИКАД У ОВОЈ ЗЕМЉИ БУДЕ КАЗЊАВАО ЗЛОЦИН КАЗЊАВАЦЕ СЕ И ТЕСКИ КРИМИНАЛ ТАКО ДА ЦЕС ТИ ЗАЈЕДНО СА ДЗАФЕРОВИЦЕМ САМО ДА САЗРИ СИТУАЦИЈА ЗАТО УЗИВАЈ КАСА ТИ ЈЕ САТАНА ДАО ДОК БОГ НЕ ПРОРАДИ И ОСЛОБОДИ ОВАЈ НАРОД ОД ЗЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

касно се кајати, ал

14.01.2015 15:47

Шпирић, Додик и Радмановић су нас баш развалили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Покојна Милева

14.01.2015 17:33

Ниси у праву никако,велики број СНСД-а је био у рату а и у друбим партијама пре преласка у СНСД.Толико ваљда жнаш.Горњи текст се односи на ратни злоћин,а не на криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

14.01.2015 18:35

Слазем се да сви одговарају за ратне злоцине и да им се одузме зас титницки легимититет и да им се суди,а исто тако и за ратне профитере и вецину функционера који су сада на власти а покрали су новац од свог народа да им се суди и да им се аутоматски одузима заститницки легитимитет и да се једнако третирају као и сви остали градјани. Медјутим мора се промјенити и закон у Уставу који само одговара владајуцим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

14.01.2015 18:37

Милева се подсмијава овим будалестинам које подваљују ове 'постењацине'из власти.Опусти се....Да има суда Дзаферовиц и Спириц би одавно робијали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снага Народа

14.01.2015 19:05

Човјек који је промијенио 9 (словима: девет) партија, требало би да ћути и да се "покрије ушима". Шта он може још да нам каже, осим да скреће пажњу народа (ал' неће још дуго) са главних тена у Републици Српској,али и остатку БиХ, тј. КРИМИНАЛ, КОРУПЦИЈУ, ПЉАЧКУ ДРЖАВНЕ ИМОВИНЕ, КУПОВИНУ ГЛАСОВА, БОГАЋЕЊЕ ПРЕКО ЛЕЂА НАРОДА ИТД. Што би народ рекао "чега се паметан стиди будала се поноси". Е то ти је Шпирић&ЦО, а ви и даље наставите да за њих гласате. АМИН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

14.01.2015 19:26

Овај Спириц ме је бас изненадио. Ја сам мислио да је он вец збрисао преко гране. Вјероватно рацуна да има јос времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВИНГА

14.01.2015 19:28

ЛОПОВ ЛОПОВА ОВУ ПЈЕСМУ СМО ДАВНО СЛУСАЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрзаваТузла

14.01.2015 19:32

Кебо и Сприц најбољи другови, то је опсте-познато; па кад је Сприц имао саобрацајни удес, први му је Кебо досао у посјету... заједно љетују са породицама, итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посланик

14.01.2015 20:59

Неће он вани, он ће се крити у пећинама око Прекаје. А чланови СНСДа ће му доносити басе и сланине, не бил ишта добио на килажи. Бринући се за државу и народ, сав је јадник ослабио, ко сува грана је. Тако нису изгледали на партизани '42ге.

ОДГОВОРИТЕ