Špirićeva podrška Kebi protiv Džaferovića

Inicijativa SNSD-a za smjenu Šefika Džaferovića sa mjesta predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH nije pokrenuta sa namjerom da se zaustavi ili uspori konstituisanje vlasti na nivou BiH, izjavio je Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Nikola Špirić.

Bosna i Hercegovina 14.01.2015 | 12:01
Špirićeva podrška Kebi protiv Džaferovića

"Vlast je moguće konstituisati i sa Džaferovićem i bez njega. Može se na istoj sjednici izabrati novi predsjedavjući iz iste partije i istog naroda kojem pripada Džaferović, za kojeg se ne vežu hipoteke na koje upozorava potpredsjednik Federacije BiH /FBiH/ Mirsad Kebo", rekao je Špirić.

Špirić je napomenuo da, ukoliko su koalicioni partneri spremni, oni na istoj sjednici mogu izabrati i novi saziv Savjeta ministara BiH, a SNSD im "neće kvariti to zadovoljstvo".

"Sumnje koje iznosi Kebo su ozbiljne i dalje konstituisanje vlasti na nivou BiH je unaprijed diskreditovano, jer ispada da koalicija može opstati samo ako prikriva zločine nad Srbima", smatra Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

Špirić je ocijenio da oni koji u istu ravan stavljaju političku i krivičnu odgovornost Džaferovića, zapravo, stoje iza njega.

"A šta sa nevinim srpskim žrtvama na vozućkom ratištu o čemu govore odrubljene glave sa kojima se igra fudbal? Šta reći porodicama i najbližima koji očekuju pravdu? Zapravo, kuda ide BiH? Ukoliko se na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH ne nađe odgovor na ovo pitanje, bojim se da svi ne zakasnimo", upozorio je Špirić.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac potvrdio je da je ovaj klub uputio zahtjev da se u dnevni red treće sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH uvrsti donošenje odluke o razrješenju Džaferovića dužnosti predsjedavajućeg Doma.

Reagujući na najavljenu inicijativu SNSD-a za njegovom smjenom, Džaferović je ranije ocijenio da je riječ o "politizaciji i pokušaju da se usložni formiranje vlasti na nivou BiH".

Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo dostavio je juče Tužilaštvu BiH novih 2.200 stranica dodatne dokumentacije koja može pomoći u utvrđivanju eventualne odgovornosti Sakiba Mahmuljina, Šefika Džaferovića i drugih lica u vezi sa ratnim zločinima nad srpskim civilima u mjestu Vozuća, opština Zavidovići.

Izvor: Agencije

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Pokojna Mileva

14.01.2015 11:05

Bas vas briga iz SNSD-a.Niti ste bili u ratu niti vas mogu optuziti za bilo kakvo ucesce u ratu.Samo ne dajte sverc u ratu da se istrazuje i mirno spavajte...

ODGOVORITE
Name

MOMO

14.01.2015 11:09

BIO SI TI U SARAJEVU 9 GODINA I ZA TO VRIJEME SI ZARADIO MILIONE A NISI NISTA URADIO ZA TAKVE KAO DZAFEROVIC BAS JE TEBE BRIGA ZA SRPSKIM ZRTVAMA.

ODGOVORITE
Name

Sime

14.01.2015 11:15

Vec dugo vi pokazujete koliko vas brinu muke ovog naroda, da ste nas doveli do kraja egzistencije.... niko me ne moze vise ubijediti u vase pozitivne stavove i misljenja, jer mislim da ni sebe vise ne mozete ubijediti u to pored svih izrecenih lazi, svih ovih godina! DOSTA JE ODLAZITE!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Sarajevo

14.01.2015 11:19

Svi ste vi nečije sluge i nečiji podanici. Utrkujete se u trci za gospodarima vaše pameti i ludila vaših imaginarnih, amorfnih biračkih tijela. Kakve gazde takvi psi. I ovaj medij je ogledalo "vaše slobode vašeg, uma" i svega što je "vase" a sve o trošku stoke sitnog zuba. Ko vas plaća da umjesto linija spajanja kopate linije razdvajanja? Glasačko tijelo je formirano, ali ko je vas redeformisao?

ODGOVORITE
Name

SRBO

14.01.2015 11:38

Pa do sada si se ljubio sa njim ko sa rođenim bratom sve dok ste bili u vlasti sa njim i sve je bilo ok, a sada zločinac,nije on juče to postao zato ĆUTI.

ODGOVORITE
Name

Igor BL

14.01.2015 11:39

Spiricu, Bori se da svako odgovara za svoja zlodjela pa makar moj otac bio ! Na vlasti ste 10 godina za sve ste imali vremena, uradili niste nista !

ODGOVORITE
Name

Rubikon

14.01.2015 12:00

Špiriću, reci ti nama ono što ti znaš to jest ko stoji iza Kemala Čauševića i tog kriminala. I reci nam ko stoji iza direktora SIPE koji koči bitne istrage o organizovanom kriminalu u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Zlatna Zora

14.01.2015 12:02

Spiriću bi bolje bilo da šuti.Njegova stranka na funkcije u Banja Luci postavlja bivšeg pripadnika "Zengi " a ovde nam prosipa neki patriotizam.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

14.01.2015 12:08

Po meni, odgovor je u federaciji, a ne u Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

auuu

14.01.2015 12:37

TI STOJIS IZA POKRADENIH STOTINA MILIONA PREKO PDV I IMAJU SVJEDOCI A PRLJAV NOVAC SI PLASIRAO PREKO MG MINDA MARINKOVICA ITD PA STA NISTA NISI UHAPSEN I JOS PAMETUJES CUTI A AKO SE IKAD U OVOJ ZEMLJI BUDE KAZNJAVAO ZLOCIN KAZNJAVACE SE I TESKI KRIMINAL TAKO DA CES TI ZAJEDNO SA DZAFEROVICEM SAMO DA SAZRI SITUACIJA ZATO UZIVAJ KASA TI JE SATANA DAO DOK BOG NE PRORADI I OSLOBODI OVAJ NAROD OD ZLA

ODGOVORITE
Name

kasno se kajati, al

14.01.2015 15:47

Špirić, Dodik i Radmanović su nas baš razvalili.

ODGOVORITE
Name

Re Pokojna Mileva

14.01.2015 17:33

Nisi u pravu nikako,veliki broj SNSD-a je bio u ratu a i u drubim partijama pre prelaska u SNSD.Toliko valjda žnaš.Gornji tekst se odnosi na ratni zloćin,a ne na kriminal.

ODGOVORITE
Name

dss

14.01.2015 18:35

Slazem se da svi odgovaraju za ratne zlocine i da im se oduzme zas titnicki legimititet i da im se sudi,a isto tako i za ratne profitere i vecinu funkcionera koji su sada na vlasti a pokrali su novac od svog naroda da im se sudi i da im se automatski oduzima zastitnicki legitimitet i da se jednako tretiraju kao i svi ostali gradjani. Medjutim mora se promjeniti i zakon u Ustavu koji samo odgovara vladajucim.

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

14.01.2015 18:37

Mileva se podsmijava ovim budalestinam koje podvaljuju ove 'postenjacine'iz vlasti.Opusti se....Da ima suda Dzaferovic i Spiric bi odavno robijali...

ODGOVORITE
Name

Snaga Naroda

14.01.2015 19:05

Čovjek koji je promijenio 9 (slovima: devet) partija, trebalo bi da ćuti i da se "pokrije ušima". Šta on može još da nam kaže, osim da skreće pažnju naroda (al' neće još dugo) sa glavnih tena u Republici Srpskoj,ali i ostatku BiH, tj. KRIMINAL, KORUPCIJU, PLjAČKU DRŽAVNE IMOVINE, KUPOVINU GLASOVA, BOGAĆENJE PREKO LEĐA NARODA ITD. Što bi narod rekao "čega se pametan stidi budala se ponosi". E to ti je Špirić&CO, a vi i dalje nastavite da za njih glasate. AMIN

ODGOVORITE
Name

Mikailo

14.01.2015 19:26

Ovaj Spiric me je bas iznenadio. Ja sam mislio da je on vec zbrisao preko grane. Vjerovatno racuna da ima jos vremena.

ODGOVORITE
Name

SVINGA

14.01.2015 19:28

LOPOV LOPOVA OVU PJESMU SMO DAVNO SLUSALI

ODGOVORITE
Name

DrzavaTuzla

14.01.2015 19:32

Kebo i Spric najbolji drugovi, to je opste-poznato; pa kad je Spric imao saobracajni udes, prvi mu je Kebo dosao u posjetu... zajedno ljetuju sa porodicama, itd.

ODGOVORITE
Name

poslanik

14.01.2015 20:59

Neće on vani, on će se kriti u pećinama oko Prekaje. A članovi SNSDa će mu donositi base i slanine, ne bil išta dobio na kilaži. Brinući se za državu i narod, sav je jadnik oslabio, ko suva grana je. Tako nisu izgledali na partizani '42ge.

ODGOVORITE