Бундева спрјечава надимање

Од сада па до краја зиме једите печену или кувану бундеву, када осетите надимање.

Здравље 13.01.2015 | 22:15
Бундева спрјечава надимање

ОСЕЋАЈ надутости у желуцу и гасови, могу да буду врло непријатни. На срећу, постоји мноштво природних начина да то успешно пребродите.

БУНДЕВЕ - Од сада па до краја зиме једите печену или кувану бундеву, када осетите надимање. Једна шоља дневно довољна је да регулише рад органа за варење.

ЧАЈЕВИ - Припремите јачи чај од камилице или нане, додајте мало меда и лимуна, па лагано пијуцкајте. Чај од ђумбира такође је делотворан. Исеците четири до шест колутића, прелијте са 3 дл кључале воде и оставите поклопљено да одстоји 10 минута. Засладите медом и пијте пре или после јела ради бољег варења.

СЕМЕНКЕ - Можете појести кашику семенки кима или од њих направите крекере, па их једите када год осетите нелагоду и проблеме са варењем. Кашика семенки аниса такође је делотворна против грчева и гасова.

ЛИМУН - Ујутру, на празан стомак, попијте чашу топле воде са једном до две кашике исцеђеног лимуна. Овај напитак је здрав и пуни енергијом, успоставља добро варење и помаже у мршављењу. Можете да припремите и сок од лимуна и соде бикарбоне. У чашу прво исцедите лимун и додајте кашичицу соде бикарбоне. Мешавина ће почети да пени, па у њу сипајте воду. Све добро измешајте да се сода бикарбона раствори, а онда полако пијте.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар