Азијски Куп: Сигурни ''Кенгури'' и Корејанци

Оман декласиран са 4:0, па коло пре краја групне фазе Аустралија већ може да размишља о наставку такмичења.

Фудбал 13.01.2015 | 19:40
Азијски Куп: Сигурни ''Кенгури'' и Корејанци

Дилема је само ко ће у нокаут фазу са првог места Групе А. Да ли Јужна Кореја или Аустралија? Судећи по ономе што су две екипе приказале у уводним мечевима на Азијском купу све осим нове победе Сокероса било би право изненађење, јер чета Ангелоса Постецоглуа делује незаустављиво у оваквој конкуренцији. После фуриозног старта против Кувајта још једна убедљива победа Кенгура – Оман није имао шансе 4:0 (3:0).

Мет Мекеј, Роби Круз, Марк Милиган са пенала и Томи Јурић били су стрелци за Аустралијанце, која је само једном – 2011. против Узбекистана је добила са 6:0 – била убедљивија на континенталном шампионату (истина и нема дугу историју учешћа на Азијском купу). Оман је претрпео најтежи пораз на истом такмичењу. Претходни је био тек 0:2 против Тајланда.

Али ово данас… То је била чиста демонстрација сила. Рачунајући и блокиране шутеве чак 25 пута Аустралијанци су тукли ка противничком голу. Разменили су чак 700 пасова. Викторија пред голом Омана.

Два меча, два гола, шест бодова! Јужна Кореја је после Омана успела да савлада и Кувајт идентичним резултатом (1:0) и тако, бар до подне, избије на чело табеле Групе А на Купу Азије.

Екипа Улија Стјеликеа је још једном испустила да искористи сијасет прилика, а најбољу је у гол претворио Нам Тае-Хе у 36. минуту, после врло добро организоване акције по десној страни терена.

Коментари / 0

Оставите коментар