Azijski Kup: Sigurni ''Kenguri'' i Korejanci

Oman deklasiran sa 4:0, pa kolo pre kraja grupne faze Australija već može da razmišlja o nastavku takmičenja.

Fudbal 13.01.2015 | 19:40
Azijski Kup: Sigurni ''Kenguri'' i Korejanci

Dilema je samo ko će u nokaut fazu sa prvog mesta Grupe A. Da li Južna Koreja ili Australija? Sudeći po onome što su dve ekipe prikazale u uvodnim mečevima na Azijskom kupu sve osim nove pobede Sokerosa bilo bi pravo iznenađenje, jer četa Angelosa Postecoglua deluje nezaustavljivo u ovakvoj konkurenciji. Posle furioznog starta protiv Kuvajta još jedna ubedljiva pobeda Kengura – Oman nije imao šanse 4:0 (3:0).

Met Mekej, Robi Kruz, Mark Miligan sa penala i Tomi Jurić bili su strelci za Australijance, koja je samo jednom – 2011. protiv Uzbekistana je dobila sa 6:0 – bila ubedljivija na kontinentalnom šampionatu (istina i nema dugu istoriju učešća na Azijskom kupu). Oman je pretrpeo najteži poraz na istom takmičenju. Prethodni je bio tek 0:2 protiv Tajlanda.

Ali ovo danas… To je bila čista demonstracija sila. Računajući i blokirane šuteve čak 25 puta Australijanci su tukli ka protivničkom golu. Razmenili su čak 700 pasova. Viktorija pred golom Omana.

Dva meča, dva gola, šest bodova! Južna Koreja je posle Omana uspela da savlada i Kuvajt identičnim rezultatom (1:0) i tako, bar do podne, izbije na čelo tabele Grupe A na Kupu Azije.

Ekipa Ulija Stjelikea je još jednom ispustila da iskoristi sijaset prilika, a najbolju je u gol pretvorio Nam Tae-He u 36. minutu, posle vrlo dobro organizovane akcije po desnoj strani terena.

Komentari / 0

Ostavite komentar