Индија прави центре за лијечење геј популације

Министар индијске савезне државе Гое рекао је да влада планира да направи центре, попут оних за анонимне алкохоличаре, где ће ЛГБТ особе бити послате на лечење како би постале "нормалне".

Свијет 13.01.2015 | 13:37
Индија прави центре за лијечење геј популације

Министар спорта Гое, Рамеш Тавадкар, објавио је у понедељак, док је говорио о новој политици за младе Гое.

"Вратићемо их (ЛГБТ младе) у нормалне људе. Направићемо центар за њих као што постоји за анонимне алкохоличаре. мењаћемо их и давати им лекове", рекао је он а преноси РТ.

Нова политика за младе Гое циља на ЛГБТ младе као на циљну групу која треба завређује пажњу.

"У овом случају они су циљна група као и малолетни деликвенти, млади зависници, маргинализовани или млади мигранти, млади који су географски у незавидном положају. Детаљно истраживање би се спровело у ЛГБТ заједници, како би се њихови проблеми решили", рекао је Тавадкар.

Није рекао каква би им тачно помоћ била понуђена.

Пре месец дана, близу 1.000 геј активиста је марширало улицама Њу Делхија у жељи да се дискриминација против ЛГБТ заједнице прекине.

Демонстранти су позвали владу да укине закон према коме је кажњиво буити геј и због тога добити затворску казну од 10 година.

У великом пробоју геј права, у конзервативној Индији, врховни суд је поништио одлуку нижег суда да се декриминализује геј секс.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

13.01.2015 12:40

Ма све вас заједно треба на "Голи оток" па камен са хрпе на хрпу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

13.01.2015 20:18

Ја,а и тебе са њима заједно на Голи Оток.

ОДГОВОРИТЕ