Indija pravi centre za liječenje gej populacije

Ministar indijske savezne države Goe rekao je da vlada planira da napravi centre, poput onih za anonimne alkoholičare, gde će LGBT osobe biti poslate na lečenje kako bi postale "normalne".

Svijet 13.01.2015 | 13:37
Indija pravi centre za liječenje gej populacije

Ministar sporta Goe, Rameš Tavadkar, objavio je u ponedeljak, dok je govorio o novoj politici za mlade Goe.

"Vratićemo ih (LGBT mlade) u normalne ljude. Napravićemo centar za njih kao što postoji za anonimne alkoholičare. menjaćemo ih i davati im lekove", rekao je on a prenosi RT.

Nova politika za mlade Goe cilja na LGBT mlade kao na ciljnu grupu koja treba zavređuje pažnju.

"U ovom slučaju oni su ciljna grupa kao i maloletni delikventi, mladi zavisnici, marginalizovani ili mladi migranti, mladi koji su geografski u nezavidnom položaju. Detaljno istraživanje bi se sprovelo u LGBT zajednici, kako bi se njihovi problemi rešili", rekao je Tavadkar.

Nije rekao kakva bi im tačno pomoć bila ponuđena.

Pre mesec dana, blizu 1.000 gej aktivista je marširalo ulicama Nju Delhija u želji da se diskriminacija protiv LGBT zajednice prekine.

Demonstranti su pozvali vladu da ukine zakon prema kome je kažnjivo buiti gej i zbog toga dobiti zatvorsku kaznu od 10 godina.

U velikom proboju gej prava, u konzervativnoj Indiji, vrhovni sud je poništio odluku nižeg suda da se dekriminalizuje gej seks.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ja

13.01.2015 12:40

Ma sve vas zajedno treba na "Goli otok" pa kamen sa hrpe na hrpu!

ODGOVORITE
Name

Suzuki

13.01.2015 20:18

Ja,a i tebe sa njima zajedno na Goli Otok.

ODGOVORITE