ЗЛАТНА ЛОПТА опет Роналду! Па ви гледајте!

Португалац одбранио признање најбољег фудбалера на свету!

Фудбал 12.01.2015 | 20:40
ЗЛАТНА ЛОПТА опет Роналду! Па ви гледајте!

Може се слободно рећи - очекивано.

Кристијано Роналдо изабран је за најбољег фудбалера 2014. године!

Португалац је по трећи пут у каријери, а други у низу, освојио "Златну лопту". Иза себе оставио је Лионела Месија и Мануела Нојера.

Уочи свечаности у Цириху јавност је највеће шансе давала управо нападачу Реал Мадрида, који је на крају освојио 37.66 одсто гласова. Његов највећи ривал из Барселоне је "за длаку" био испред голмана Бајерн Минхена, али далеко иза Португалца: Меси је добио 15,76 одсто гласова, а Нојер 15,72 одсто!

Роналдо је минуле године са Реал Мадридом дошао до трофеја Лиге шампиона, а играјући за Реал постигао је највише голова од свих играча који наступају у "топ пет" европских лига - 56 у свим такмичењима.

"Иза мене је сјајна година, али бих желео да ова буде још боља. Желим да постанем један од најбољих фудбалера икада", изјавио је Португалац.

За најбољег тренера изабран је Јоаким Лев, који је са репрезентацијом Немачке освојио Светско првенство у Бразилу.

У најбољем тиму 2014. нашли су се: Нојер - Рамос, Луиз, Силва, Лам - Инијеста, Крос, Ди Марија - Роналдо, Меси и Робен.

Најбоља играчица у женској конкуренцији је Немица Надин Кеслер, а тренер Ралф Келерман. Обоје су чланови Волфсбурга.

- Признање најбољем фудбалеру године уручио је некадашњи ас Арсенала, Тјери Анри.

- За најбољег фудбалера 2014. изабран је Португалац Кристијано Роналдо из Реал Мадрида.

Гласови
Кристијано Роналдо 37,66%
Лионел Меси 15,76 %
Мануел Нојер 15,72 %

- Најбоља фудбалерка 2014. је Немица Надин Кеслер, играчица Волфсбурга. Иза ње остале су Бразилка Марта (Розенгард) и Американка Еби Вамбах (Западни Њујорк).

- ФИФА "Ференц Пушкаш" награду за најбољи погодак 2014. године добио је Џејмс Родригез за погодак у дресу Колумбије против Уругваја током Мундијала у Бразилу.

- За најбољег тренера у женском фудбалу изабран је Ралф Келерман, стратег Волфсбурга, двоструког узастопног освајача Лиге шампиона и Бундеслиге.

- ФИФА фер-плеј награду добили су волонтери који су учествовали у организацији Светског првенства у Бразилу.

- За најбољег тренера 2014. изабран је селектор Немачке Јоахим Лев, који је водио своје фудбалере до титуле светског шампиона. Друго место припало је тренеру Реал Мадрида Карлу Анћелотију, а треће Дијегу Симеонеу из Атлетико Мадрида.

Признање Леву уручио је славни Отмар Хицфелд:

- Најбољи тим света 2014. године је: Мануел Нојер (Немачка, Бајерн Минхен) – Серхио Рамос (Шпанија, Реал Мадрид), Давид Луиз (Бразил, Челси/ПСЖ), Тијаго Силва (Бразил, ПСЖ), Филип Лам (Немачка, Бајерн Минхен) – Андрес Инијеста (Шпанија, Барселона), Тони Крос (Немачка, Бајерн Минхен/Реал Мадрид), Анхел Ди Марија (Аргентина, Реал Мадрид/Манчестер јунајтед) – Кристијано Роналдо (Португал, Реал Мадрид), Лионел Меси (Аргентина, Барселона), Арјен Робен (Холандија, Бајерн Минхен).

- За најбоље нападаче 2014. проглашени су: Кристијано Роналдо, Лионел Меси и Арјен Робен.

- Најбољи везисти 2014. су: Андрес Инијеста, Тони Крос и Анхел Ди Марија.

- Серхио Рамос, Давид Луиз, Тијаго Силва и Филип Лам изабрани су за најбоље дефанзивце 2014.

- Логично, за најбољег голмана 2014. проглашен је Мануел Нојер из Бајерн Минхена, који је са клубом био шампион државе, а са репрезентацијом Немачке освојио је Светско првенство у Бразилу.

- Први пут у историји за фудбалера године проглашен је Енглез Стенли Метјуз, 1956. Тадашњи нападач Блекпула нашао се испред тандема Реал Мадрида - Алфреда Ди Стефана и Рајмонда Копе.

Коментари / 0

Оставите коментар