ZLATNA LOPTA opet Ronaldu! Pa vi gledajte!

Portugalac odbranio priznanje najboljeg fudbalera na svetu!

Fudbal 12.01.2015 | 20:40
ZLATNA LOPTA opet Ronaldu! Pa vi gledajte!

Može se slobodno reći - očekivano.

Kristijano Ronaldo izabran je za najboljeg fudbalera 2014. godine!

Portugalac je po treći put u karijeri, a drugi u nizu, osvojio "Zlatnu loptu". Iza sebe ostavio je Lionela Mesija i Manuela Nojera.

Uoči svečanosti u Cirihu javnost je najveće šanse davala upravo napadaču Real Madrida, koji je na kraju osvojio 37.66 odsto glasova. Njegov najveći rival iz Barselone je "za dlaku" bio ispred golmana Bajern Minhena, ali daleko iza Portugalca: Mesi je dobio 15,76 odsto glasova, a Nojer 15,72 odsto!

Ronaldo je minule godine sa Real Madridom došao do trofeja Lige šampiona, a igrajući za Real postigao je najviše golova od svih igrača koji nastupaju u "top pet" evropskih liga - 56 u svim takmičenjima.

"Iza mene je sjajna godina, ali bih želeo da ova bude još bolja. Želim da postanem jedan od najboljih fudbalera ikada", izjavio je Portugalac.

Za najboljeg trenera izabran je Joakim Lev, koji je sa reprezentacijom Nemačke osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu.

U najboljem timu 2014. našli su se: Nojer - Ramos, Luiz, Silva, Lam - Inijesta, Kros, Di Marija - Ronaldo, Mesi i Roben.

Najbolja igračica u ženskoj konkurenciji je Nemica Nadin Kesler, a trener Ralf Kelerman. Oboje su članovi Volfsburga.

- Priznanje najboljem fudbaleru godine uručio je nekadašnji as Arsenala, Tjeri Anri.

- Za najboljeg fudbalera 2014. izabran je Portugalac Kristijano Ronaldo iz Real Madrida.

Glasovi
Kristijano Ronaldo 37,66%
Lionel Mesi 15,76 %
Manuel Nojer 15,72 %

- Najbolja fudbalerka 2014. je Nemica Nadin Kesler, igračica Volfsburga. Iza nje ostale su Brazilka Marta (Rozengard) i Amerikanka Ebi Vambah (Zapadni Njujork).

- FIFA "Ferenc Puškaš" nagradu za najbolji pogodak 2014. godine dobio je Džejms Rodrigez za pogodak u dresu Kolumbije protiv Urugvaja tokom Mundijala u Brazilu.

- Za najboljeg trenera u ženskom fudbalu izabran je Ralf Kelerman, strateg Volfsburga, dvostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona i Bundeslige.

- FIFA fer-plej nagradu dobili su volonteri koji su učestvovali u organizaciji Svetskog prvenstva u Brazilu.

- Za najboljeg trenera 2014. izabran je selektor Nemačke Joahim Lev, koji je vodio svoje fudbalere do titule svetskog šampiona. Drugo mesto pripalo je treneru Real Madrida Karlu Anćelotiju, a treće Dijegu Simeoneu iz Atletiko Madrida.

Priznanje Levu uručio je slavni Otmar Hicfeld:

- Najbolji tim sveta 2014. godine je: Manuel Nojer (Nemačka, Bajern Minhen) – Serhio Ramos (Španija, Real Madrid), David Luiz (Brazil, Čelsi/PSŽ), Tijago Silva (Brazil, PSŽ), Filip Lam (Nemačka, Bajern Minhen) – Andres Inijesta (Španija, Barselona), Toni Kros (Nemačka, Bajern Minhen/Real Madrid), Anhel Di Marija (Argentina, Real Madrid/Mančester junajted) – Kristijano Ronaldo (Portugal, Real Madrid), Lionel Mesi (Argentina, Barselona), Arjen Roben (Holandija, Bajern Minhen).

- Za najbolje napadače 2014. proglašeni su: Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Arjen Roben.

- Najbolji vezisti 2014. su: Andres Inijesta, Toni Kros i Anhel Di Marija.

- Serhio Ramos, David Luiz, Tijago Silva i Filip Lam izabrani su za najbolje defanzivce 2014.

- Logično, za najboljeg golmana 2014. proglašen je Manuel Nojer iz Bajern Minhena, koji je sa klubom bio šampion države, a sa reprezentacijom Nemačke osvojio je Svetsko prvenstvo u Brazilu.

- Prvi put u istoriji za fudbalera godine proglašen je Englez Stenli Metjuz, 1956. Tadašnji napadač Blekpula našao se ispred tandema Real Madrida - Alfreda Di Stefana i Rajmonda Kope.

Komentari / 0

Ostavite komentar