Наставља се потрага за саучесником напада

Француски премијер Мануел Валс изјавио је данас да се наставља потрага за саучесником једним од троје исламиста који су усмртили 17 особа у више напада прошле седмице.

Свијет 12.01.2015 | 10:45
Наставља се потрага за саучесником напада

Реч је о саучесници Амедија Кулибалија, који је усмртио полицајку, а потом у једној јеврејској радњи у Паризу убио четири особе које је претходно, са другим лицима, држао као таоце.

Валс је рекао да је Кулибали "без сумње" имао саучесника, не наводећи о коме је реч, али је вероватно у питању Амар Бумедијен, која је учестовала у нападу са Кулибалијем у тој радњи.

Министар полиције Бернар Казнев је најавио данас да ће Француска распоредити скоро 5.000 полицајаца који ће штити 700 јеврејских школа у земљи.

Он је навео да ће као појачање бити распоређени и припадници војске, преноси АФП.

Казнев је разговарао са родитељима једне јеврејске школе на југу Париза, у чијој близини је Кулибали убио припадницу полицијских снага.

Бивши француски председник Никола Саркози изјавио је у међувремену да питање имиграције "није повезано са тероризмом", али да, како се изразио, компликује ствари.
"Питање имиграције биће разматрано у много дубљој дебати јер се више овако не може.Питање имиграције, које смо и до сада решавали, ствара проблеме интеграције у друштво", навео је Саркози.

Извор: ТАЊУГ

Коментари / 0

Оставите коментар