Nastavlja se potraga za saučesnikom napada

Francuski premijer Manuel Vals izjavio je danas da se nastavlja potraga za saučesnikom jednim od troje islamista koji su usmrtili 17 osoba u više napada prošle sedmice.

Svijet 12.01.2015 | 10:45
Nastavlja se potraga za saučesnikom napada

Reč je o saučesnici Amedija Kulibalija, koji je usmrtio policajku, a potom u jednoj jevrejskoj radnji u Parizu ubio četiri osobe koje je prethodno, sa drugim licima, držao kao taoce.

Vals je rekao da je Kulibali "bez sumnje" imao saučesnika, ne navodeći o kome je reč, ali je verovatno u pitanju Amar Bumedijen, koja je učestovala u napadu sa Kulibalijem u toj radnji.

Ministar policije Bernar Kaznev je najavio danas da će Francuska rasporediti skoro 5.000 policajaca koji će štiti 700 jevrejskih škola u zemlji.

On je naveo da će kao pojačanje biti raspoređeni i pripadnici vojske, prenosi AFP.

Kaznev je razgovarao sa roditeljima jedne jevrejske škole na jugu Pariza, u čijoj blizini je Kulibali ubio pripadnicu policijskih snaga.

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi izjavio je u međuvremenu da pitanje imigracije "nije povezano sa terorizmom", ali da, kako se izrazio, komplikuje stvari.
"Pitanje imigracije biće razmatrano u mnogo dubljoj debati jer se više ovako ne može.Pitanje imigracije, koje smo i do sada rešavali, stvara probleme integracije u društvo", naveo je Sarkozi.

Izvor: TANJUG

Komentari / 0

Ostavite komentar