Опрез - клизави коловози

Путеви у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су проходни, али су у југоисточним крајевима коловози клизави због кише која је падала и ледила се при тлу.

Босна и Херцеговина 11.01.2015 | 11:10
Опрез - клизави коловози

Учестали су и одрони земље и камења на коловоз, посебно на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због одрона возачима се скреће пажња да буду опрезни и на дионицама Рипач - Врточе, Босански Петровац - Дрвар и Јајце - Бањалука.

У нижим предјелима коловози су углавном суви или мјестимично влажни.

Угаженог снијега и поледице још има у вишим предјелима и преко планинских превоја, као и у сјеновитим дијеловима путева.

Дежурне екипе раде на чишћењу одрона и посипању коловоза на свим путним правцима.

Возила још не саобраћају на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци. Саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

Због активираног клизишта у мјесту Бочац, на дионици магистралног пута од Карановца према Угару, на граници Републике Српске и Федерације БиХ, возила саобраћају једном траком.

Једном траком возила саобраћају и на магистралном путу Зворник - Дрињача, у мјесту Ђевање, те регионалним путевима Укрина - Горња Вијака, Карановац - Митровић.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионицама магистралних путева Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

У Федерацији БиХ саобраћај је и даље обустављен у Бабајићима, на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија. У функцији је обилазница преко Дубрава.

На граничном прелазу Градишка на излаз из БиХ јутрос се чека до 15 минута, док на осталим прелазима за сада нема дужих задржавања.

Из АМС возачима савјетују да возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме која је и законски обавезна.

Коментари / 0

Оставите коментар