Oprez - klizavi kolovozi

Putevi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su prohodni, ali su u jugoistočnim krajevima kolovozi klizavi zbog kiše koja je padala i ledila se pri tlu.

Bosna i Hercegovina 11.01.2015 | 11:10
Oprez - klizavi kolovozi

Učestali su i odroni zemlje i kamenja na kolovoz, posebno na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog odrona vozačima se skreće pažnja da budu oprezni i na dionicama Ripač - Vrtoče, Bosanski Petrovac - Drvar i Jajce - Banjaluka.

U nižim predjelima kolovozi su uglavnom suvi ili mjestimično vlažni.

Ugaženog snijega i poledice još ima u višim predjelima i preko planinskih prevoja, kao i u sjenovitim dijelovima puteva.

Dežurne ekipe rade na čišćenju odrona i posipanju kolovoza na svim putnim pravcima.

Vozila još ne saobraćaju na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta u mjestu Bočac, na dionici magistralnog puta od Karanovca prema Ugaru, na granici Republike Srpske i Federacije BiH, vozila saobraćaju jednom trakom.

Jednom trakom vozila saobraćaju i na magistralnom putu Zvornik - Drinjača, u mjestu Đevanje, te regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka, Karanovac - Mitrović.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

U Federaciji BiH saobraćaj je i dalje obustavljen u Babajićima, na dionici magistralnog puta Simin Han - Kalesija. U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnom prelazu Gradiška na izlaz iz BiH jutros se čeka do 15 minuta, dok na ostalim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Iz AMS vozačima savjetuju da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Komentari / 0

Ostavite komentar