Фројнд најбољи на првим летовима сезоне!

Немачки ски скакач Зеверин Фројнд победник је првих летова овогодишњег Светског купа који су одржани на аустријском Кулму.

Остали спортови 10.01.2015 | 17:40
Фројнд најбољи на првим летовима сезоне!

Фројнд је до тријумфа дошао летовима од 227,5 и 210 метара, односно са 420,5 бодова, испред освајача турнеје “Четири скакаонице” Штефана Крафта.

На трећем степенику победничког постоља нашао се Словенац Јуриј Тепеш, који је имао најдужи лет дана, од 231 метра.

Фројнд је до друге победе ове сезоне, а 11. у каријери, дошао убедљиво, пошто је на крају имао више од 20 бодова предности у односу на Крафта. Немац је у првој рунди био маестралан, летео је три и по метра дуже од Крафта, а њих двојица су били далеко испред осталих, о чему најбоље говори податак да је трећепласирани Петер Превц имао лет од 205 метара.

У другој рунди је потом засијао Тепеш, који је био шести, летом од 186,5 метара, што га је онемогућило да забележи још бољи пласман. Превц је потом летео до 193 метра и није успео да га надмаши, али јесте Крафт, који је следио, летом од 197,5 метара. Фројнду је на крају био потребан лет од 200 метара да би забележио тријумф, а он је рутински ту даљину и прелетео.

Превц је на крају морао да се задовољи четвртим местом, испред Јапанца Норијакија Касаија, Немца Румеа Велте и сународника Јернеја Дамјана. Међу првом десеторицом нашли су се и Пољак Пјотр Жила, Маркус Ајсенбихлер из Немачке и Чех Роман Куделка. Водећи у генералном пласману до летова у Кулму Михаел Хајбек је подбацио и био је 16.

Крафт је захваљујући другом месту преузео вођство у генералном пласману и сада има 697 бодова, пет више од Хајбека, а трећи је Превц са 644.

Светски куп у конкуренцији ски скакача се наставља у недељу новим летовима на Кулму.

Коментари / 0

Оставите коментар