Frojnd najbolji na prvim letovima sezone!

Nemački ski skakač Zeverin Frojnd pobednik je prvih letova ovogodišnjeg Svetskog kupa koji su održani na austrijskom Kulmu.

Ostali sportovi 10.01.2015 | 17:40
Frojnd najbolji na prvim letovima sezone!

Frojnd je do trijumfa došao letovima od 227,5 i 210 metara, odnosno sa 420,5 bodova, ispred osvajača turneje “Četiri skakaonice” Štefana Krafta.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Slovenac Jurij Tepeš, koji je imao najduži let dana, od 231 metra.

Frojnd je do druge pobede ove sezone, a 11. u karijeri, došao ubedljivo, pošto je na kraju imao više od 20 bodova prednosti u odnosu na Krafta. Nemac je u prvoj rundi bio maestralan, leteo je tri i po metra duže od Krafta, a njih dvojica su bili daleko ispred ostalih, o čemu najbolje govori podatak da je trećeplasirani Peter Prevc imao let od 205 metara.

U drugoj rundi je potom zasijao Tepeš, koji je bio šesti, letom od 186,5 metara, što ga je onemogućilo da zabeleži još bolji plasman. Prevc je potom leteo do 193 metra i nije uspeo da ga nadmaši, ali jeste Kraft, koji je sledio, letom od 197,5 metara. Frojndu je na kraju bio potreban let od 200 metara da bi zabeležio trijumf, a on je rutinski tu daljinu i preleteo.

Prevc je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Japanca Norijakija Kasaija, Nemca Rumea Velte i sunarodnika Jerneja Damjana. Među prvom desetoricom našli su se i Poljak Pjotr Žila, Markus Ajsenbihler iz Nemačke i Čeh Roman Kudelka. Vodeći u generalnom plasmanu do letova u Kulmu Mihael Hajbek je podbacio i bio je 16.

Kraft je zahvaljujući drugom mestu preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i sada ima 697 bodova, pet više od Hajbeka, a treći je Prevc sa 644.

Svetski kup u konkurenciji ski skakača se nastavlja u nedelju novim letovima na Kulmu.

Komentari / 0

Ostavite komentar