Хиршер је краљ Аделбодена!

Актуелни освајач Светског купа Марсел Хиршер тријумфовао је на петом велеслалому сезоне који је одржан у швајцарском Аделбодену.

Остали спортови 10.01.2015 | 16:40
Хиршер је краљ Аделбодена!

Хиршер је до шесте победе у овогодишњем издању елитног такмичења, а 29. у каријери, дошао укупним временом од 2:39.11 минута.

Друго место, са више од једне секунде заостатка, заузео је Француз Алекси Пантиро, док је трећи био Хенрик Кристоферсен из Норвешке.

Хиршер је до пету победу у Аделбодену, другу у велеслалому, остварио у доминантном стилу, пошто је био сјајан у обе вожње. Прву је завршио са 55 стотинки предности у односу на Немца Феликса Нојројтера, док је Пантиро био 41 стоти део секунде даље, а Кристоферсен одмах иза.

У наставку, Кристоферсен и Пантиро су без проблема дошли до чела када сун а ред стигли Нојројтер и Хиршер. Немац је, међутим, изгубио много времена и на крају је био иза њих двојице, да би бранилац титуле у Светском купу поново засијао и тријумфовао по други пут за пет дана, пошто је претходно славио на Сљемену.

Хиршерова предност у односу на Пантироа је на крају износила једну секунду и 13 стотинки, док је Кристоферсон био пола секунде иза. Нојројтер је заузео пето место, иза сународника Фрица Допфера, а иза су следили Италијан Флоријан Ајсат и светски шампион у велеслалому Тед Лигети. Прву десеторицу комплетирали су Норвежанин Леиф Кристијан Хауген, Матју Фавр из Француске и још један италијански скијаш Роберто Нани.

Хиршер сада води у генералном пласману Светског купа са 776 бодова, испред Норвежанина Ћетила Јансруда са 624. У поретку велеслалома, Аустријанац на челу има 460 бодова, а следе га Лигети са 322 и Пантиро са 310.

Светски куп у конкуренцији скијаша се наставља у недељу слаломом у Аделбодену.

Коментари / 0

Оставите коментар