Hiršer je kralj Adelbodena!

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Marsel Hiršer trijumfovao je na petom veleslalomu sezone koji je održan u švajcarskom Adelbodenu.

Ostali sportovi 10.01.2015 | 16:40
Hiršer je kralj Adelbodena!

Hiršer je do šeste pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 29. u karijeri, došao ukupnim vremenom od 2:39.11 minuta.

Drugo mesto, sa više od jedne sekunde zaostatka, zauzeo je Francuz Aleksi Pantiro, dok je treći bio Henrik Kristofersen iz Norveške.

Hiršer je do petu pobedu u Adelbodenu, drugu u veleslalomu, ostvario u dominantnom stilu, pošto je bio sjajan u obe vožnje. Prvu je završio sa 55 stotinki prednosti u odnosu na Nemca Feliksa Nojrojtera, dok je Pantiro bio 41 stoti deo sekunde dalje, a Kristofersen odmah iza.

U nastavku, Kristofersen i Pantiro su bez problema došli do čela kada sun a red stigli Nojrojter i Hiršer. Nemac je, međutim, izgubio mnogo vremena i na kraju je bio iza njih dvojice, da bi branilac titule u Svetskom kupu ponovo zasijao i trijumfovao po drugi put za pet dana, pošto je prethodno slavio na Sljemenu.

Hiršerova prednost u odnosu na Pantiroa je na kraju iznosila jednu sekundu i 13 stotinki, dok je Kristoferson bio pola sekunde iza. Nojrojter je zauzeo peto mesto, iza sunarodnika Frica Dopfera, a iza su sledili Italijan Florijan Ajsat i svetski šampion u veleslalomu Ted Ligeti. Prvu desetoricu kompletirali su Norvežanin Leif Kristijan Haugen, Matju Favr iz Francuske i još jedan italijanski skijaš Roberto Nani.

Hiršer sada vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 776 bodova, ispred Norvežanina Ćetila Jansruda sa 624. U poretku veleslaloma, Austrijanac na čelu ima 460 bodova, a slede ga Ligeti sa 322 i Pantiro sa 310.

Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja u nedelju slalomom u Adelbodenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar