Видео: Легендарни Лојцл рекао - доста је!

Освајач турнеје “Четири скакаонице” из 2009. године Волфганг Лојц објавио је повлачење после 18 година бављења ски скоковима.

Остали спортови 10.01.2015 | 18:20
Видео: Легендарни Лојцл рекао - доста је!

Лојцл је током каријере остварио четири победе у Светском купу, од којих су три биле управо на Новогодишњој турнеји у сезони 2008/09, када је остварио највећи успех каријере.

Међу највеће успехе сигурно може да се уброји и светско злато на малој скакаоници 2009. године, као и све што је постигао Грегором Шлиренцауером, Томасом Моргенштерном и Андреасом Кефлером у конкуренцији тимова.

Лојцл је годинама био део доминантног тима који је освојио злато на Зимским олимпијским играма у Ванкуверу 2010. године, уз шест злата на Светским првенствима.

“О овој одлуци сам размишљао већ неколико недеља. Лоши резултати су главни разлог. Прошла зима је била веома тешка, ништа није било онако како сам желео, а тешко је радити у таквим условима. Знао сам да ће ова сезона бити моја последња, али сам схватио да је сада право време да кажем да је крај”, истакао је Лојцл.

Лојцл је трећи Аустријанац који се повукао у последњих годину дана, претходно су то учинили Мартин Кох и Томас Моргенштерн. Дефинитивно, свет ски скокова највише је погодило Моргенштерново повлачење, пошто се он сматра једним од најбољих скакача данашњице, а има тек 28 година.

Срећом, Аустријанци не морају да брину за своју будућност, а то се видело и на тек завршеном издању “Четири скакаонице”. На њему је тријумфовао Штефан Крафт, а најближи пратилац му је био Михаел Хајбек, тренутно водећи у Светском купу.

Коментари / 0

Оставите коментар