Video: Legendarni Lojcl rekao - dosta je!

Osvajač turneje “Četiri skakaonice” iz 2009. godine Volfgang Lojc objavio je povlačenje posle 18 godina bavljenja ski skokovima.

Ostali sportovi 10.01.2015 | 18:20
Video: Legendarni Lojcl rekao - dosta je!

Lojcl je tokom karijere ostvario četiri pobede u Svetskom kupu, od kojih su tri bile upravo na Novogodišnjoj turneji u sezoni 2008/09, kada je ostvario najveći uspeh karijere.

Među najveće uspehe sigurno može da se ubroji i svetsko zlato na maloj skakaonici 2009. godine, kao i sve što je postigao Gregorom Šlirencauerom, Tomasom Morgenšternom i Andreasom Keflerom u konkurenciji timova.

Lojcl je godinama bio deo dominantnog tima koji je osvojio zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. godine, uz šest zlata na Svetskim prvenstvima.

“O ovoj odluci sam razmišljao već nekoliko nedelja. Loši rezultati su glavni razlog. Prošla zima je bila veoma teška, ništa nije bilo onako kako sam želeo, a teško je raditi u takvim uslovima. Znao sam da će ova sezona biti moja poslednja, ali sam shvatio da je sada pravo vreme da kažem da je kraj”, istakao je Lojcl.

Lojcl je treći Austrijanac koji se povukao u poslednjih godinu dana, prethodno su to učinili Martin Koh i Tomas Morgenštern. Definitivno, svet ski skokova najviše je pogodilo Morgenšternovo povlačenje, pošto se on smatra jednim od najboljih skakača današnjice, a ima tek 28 godina.

Srećom, Austrijanci ne moraju da brinu za svoju budućnost, a to se videlo i na tek završenom izdanju “Četiri skakaonice”. Na njemu je trijumfovao Štefan Kraft, a najbliži pratilac mu je bio Mihael Hajbek, trenutno vodeći u Svetskom kupu.

Komentari / 0

Ostavite komentar