Пало пет радника депоније због торти

Крагујевачка криминалистичка полиција је данас ухапсила Д. Р. (50), одговорно лице Јавног комуналног предузећа ''Чистоћа'' у Крагујевцу, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неотклањање опасности, као и С. Н. (36), С. С. (45), Љ. Ј. (55) и З. К. (42), раднике овог предузећа, због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Србија 10.01.2015 | 14:12
Пало пет радника депоније због торти

Постоје основи сумње да су 24. децембра 2014. године, 18.432 комада торти, укупне тежине 13.260 килограма, донетих на уништење на депонију ЈКП ''Чистоћа'' у месту Јовановац код Крагујевца, осумњичени радници комуналног предузећа и непозната лица однели ради даље продаје. Наведене торте приватно предузеће из Крагујевца је, по налогу Ветеринарске инспекције, допремило да би се уништиле на овој депонији.

Сумња се и да Д. Р. о догађају, за који је сазнао након пар дана, није обавестио надлежне инспекцијске службе, већ су оне о томе биле обавештене тек 3. јануара 2015. године. Сви осумњичени биће данас, уз кривичну пријаву, спроведени Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.

Извор: ЕПК

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зоран лалиц

10.01.2015 13:35

Да ми је знати колико оваквог отпада заврши код нас код уличних продавача, и наши велики маркери кад дају гратис производ један је обавезно истекао а други је при крају истека рока па зато савјетујем купцима да добро провјере кад купују производе гдје је један гратис производ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

10.01.2015 14:47

Ухапсити инспектора који је био дузан да присуствује унистењу торти а градонацелник да поднесе оставку а остале са депоније и продаваце у цорку и само их са тортама хранити. Докле бре па Балкан је пун дебилизма нека ми опрости сака цестититих и постених људи. Дебилизам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда Милојка

11.01.2015 23:11

Разумен да ТОРТЕ нису за употребу. Али не разумем да јадне људе сад осудите као да су покрали пола Србије.Од толиких тајкуна ударили на Смецаре.БРАВО ТО ЈЕ ДОКАЗ ДА У СРБИЈИ ВЛАДА ЗАКОН.

ОДГОВОРИТЕ