Palo pet radnika deponije zbog torti

Kragujevačka kriminalistička policija je danas uhapsila D. R. (50), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća ''Čistoća'' u Kragujevcu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neotklanjanje opasnosti, kao i S. N. (36), S. S. (45), Lj. J. (55) i Z. K. (42), radnike ovog preduzeća, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Srbija 10.01.2015 | 14:12
Palo pet radnika deponije zbog torti

Postoje osnovi sumnje da su 24. decembra 2014. godine, 18.432 komada torti, ukupne težine 13.260 kilograma, donetih na uništenje na deponiju JKP ''Čistoća'' u mestu Jovanovac kod Kragujevca, osumnjičeni radnici komunalnog preduzeća i nepoznata lica odneli radi dalje prodaje. Navedene torte privatno preduzeće iz Kragujevca je, po nalogu Veterinarske inspekcije, dopremilo da bi se uništile na ovoj deponiji.

Sumnja se i da D. R. o događaju, za koji je saznao nakon par dana, nije obavestio nadležne inspekcijske službe, već su one o tome bile obaveštene tek 3. januara 2015. godine. Svi osumnjičeni biće danas, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Izvor: EPK

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zoran lalic

10.01.2015 13:35

Da mi je znati koliko ovakvog otpada završi kod nas kod uličnih prodavača, i naši veliki markeri kad daju gratis proizvod jedan je obavezno istekao a drugi je pri kraju isteka roka pa zato savjetujem kupcima da dobro provjere kad kupuju proizvode gdje je jedan gratis proizvod.

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

10.01.2015 14:47

Uhapsiti inspektora koji je bio duzan da prisustvuje unistenju torti a gradonacelnik da podnese ostavku a ostale sa deponije i prodavace u corku i samo ih sa tortama hraniti. Dokle bre pa Balkan je pun debilizma neka mi oprosti saka cestititih i postenih ljudi. Debilizam...

ODGOVORITE
Name

Luda Milojka

11.01.2015 23:11

Razumen da TORTE nisu za upotrebu. Ali ne razumem da jadne ljude sad osudite kao da su pokrali pola Srbije.Od tolikih tajkuna udarili na Smecare.BRAVO TO JE DOKAZ DA U SRBIJI VLADA ZAKON.

ODGOVORITE