Помоћ за животиње без власника

Секретаријат за привреду и Ветеринарска установа "Ветерина Београд" организовали су дежурство Службе хитне помоћи за животиње 24 часа како би се ургентно збринуле животиње без власника које бораве на јавним површинама.

Србија 10.01.2015 | 13:37
Помоћ за животиње без власника

Иницијативу за увођење даноноћног дежурства покренуо је Секретаријат за привреду крајем децембра када је спољна температура пала испод осам степени Целзијусевих и тако животно угрозила животиње-скитнице.

"Сматрајући да се на овај начин доприноси одржавању адекватног здравственог статуса животиња, нарочито невласничких, Секретеријат за привреду ће и у наредном периоду, а у сарадњи са `Ветерином Београд`, континуирано пружати неопходну ветеринарску помоћ невласничким животињама, нарочито у екстремним временским неприликама", саопштено је из "Ветерине Београд".

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БОА

10.01.2015 16:14

Моли се дрзава да помогне власницима паса. Имају мање права и хране него њихови љубимци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и мени треба

10.01.2015 17:52

Моли се дрзава да помогне и псима. Имају исту колицину права и хране као њихови љубимци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ови нису нормални

10.01.2015 19:12

Па данас висе права имају луталице које нападају дјецу, људе, колико је напада потребно да би неко реаговао! Пас мозе да уједе, да ти нападне дијете, да пренесе какву болест а том псу не смијес апсолутно ниста, па докле људи, ајд сто је криза, проблем за посао, рацуне, троскове јос и пси ! Мени разваљују ограду, преврцу смеце, развлаце кесе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мра

11.01.2015 07:22

Нема другог решења него идентификовати власнике паса, приморати их да псе чипују и тако строге казне да им не пада напамет да их избаце на улуцу, и тако строге да свако добро размисли пре него што набави кућног љубимца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

11.01.2015 07:33

Секретаријат за привреду треба да се бави привредом и да запосљава људе луталице, а не зивотињама и псима луталицама. На зивотиње се примењују хунани закони, а на људе се примењују анимални закони. Докле овако???

ОДГОВОРИТЕ