Pomoć za životinje bez vlasnika

Sekretarijat za privredu i Veterinarska ustanova "Veterina Beograd" organizovali su dežurstvo Službe hitne pomoći za životinje 24 časa kako bi se urgentno zbrinule životinje bez vlasnika koje borave na javnim površinama.

Srbija 10.01.2015 | 13:37
Pomoć za životinje bez vlasnika

Inicijativu za uvođenje danonoćnog dežurstva pokrenuo je Sekretarijat za privredu krajem decembra kada je spoljna temperatura pala ispod osam stepeni Celzijusevih i tako životno ugrozila životinje-skitnice.

"Smatrajući da se na ovaj način doprinosi održavanju adekvatnog zdravstvenog statusa životinja, naročito nevlasničkih, Sekreterijat za privredu će i u narednom periodu, a u saradnji sa `Veterinom Beograd`, kontinuirano pružati neophodnu veterinarsku pomoć nevlasničkim životinjama, naročito u ekstremnim vremenskim neprilikama", saopšteno je iz "Veterine Beograd".

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BOA

10.01.2015 16:14

Moli se drzava da pomogne vlasnicima pasa. Imaju manje prava i hrane nego njihovi ljubimci.

ODGOVORITE
Name

i meni treba

10.01.2015 17:52

Moli se drzava da pomogne i psima. Imaju istu kolicinu prava i hrane kao njihovi ljubimci.

ODGOVORITE
Name

ovi nisu normalni

10.01.2015 19:12

Pa danas vise prava imaju lutalice koje napadaju djecu, ljude, koliko je napada potrebno da bi neko reagovao! Pas moze da ujede, da ti napadne dijete, da prenese kakvu bolest a tom psu ne smijes apsolutno nista, pa dokle ljudi, ajd sto je kriza, problem za posao, racune, troskove jos i psi ! Meni razvaljuju ogradu, prevrcu smece, razvlace kese...

ODGOVORITE
Name

Mra

11.01.2015 07:22

Nema drugog rešenja nego identifikovati vlasnike pasa, primorati ih da pse čipuju i tako stroge kazne da im ne pada napamet da ih izbace na ulucu, i tako stroge da svako dobro razmisli pre nego što nabavi kućnog ljubimca.

ODGOVORITE
Name

petar

11.01.2015 07:33

Sekretarijat za privredu treba da se bavi privredom i da zaposljava ljude lutalice, a ne zivotinjama i psima lutalicama. Na zivotinje se primenjuju hunani zakoni, a na ljude se primenjuju animalni zakoni. Dokle ovako???

ODGOVORITE