Бјегунац Кесић ухваћен на уранку

Горан Кесић (45) из Приједора, који је осумњичен за покушај убиства Мирка Кнежевића (42), ухапшен је након шест мјесеци бјекства. Бањалучки Окружни суд одредио му је једномјесечни притвор.

Република Српска 10.01.2015 | 10:15
Бјегунац Кесић ухваћен на уранку

Кесића Окружно тужилаштво Бањалука сумњичи и за наношење повреда невјенчаној супрузи Весни и познанику Душану Мајкићу.

Ухапшен је на основу потјернице током уранка на Божић, 7. јануара. Кесићу је притвор одређен на приједлог Окружног тужилаштва Бањалука због бојазни да ће поново побјећи.

Кесић је Кнежевића и Мајкића избо ножем у ноћи између 26. и 27. јула прошле године у приједорском насељу Гашићи. Он их је напао када су покушали да заштите Кесићеву невјенчану супругу Весну, која је побјегла од њега код комшија јер ју је малтретирао и тукао.

Мјештани Гашића испричали су да је свему кумовала породична свађа на имању Кесића.

- Бјежећи од насилног мужа Весна је утрчала у једно од комшијских дворишта, гдје су се затекли мјештани Мирко Кнежевић и Душан Мајкић. Они су стали у одбрану несрећне жене, а то их је умало коштало живота - испричао је непосредно послије крвавог обрачуна један од мјештана Гашића.

Послије овог крвавог обрачуна Мирко Кнежевић је причао да су он и његов познаник најприје успјели да отјерају Кесића, који је трчао за невјенчаном супругом.

- Казали смо му да остави Весну на миру и да оде. Он је отишао, али се послије краћег времена вратио са ножем у руци и насрнуо на нас - испричао је Кнежевић.

Додао је да је успио да савлада Кесића и обори га на земљу, али када је видио да је ножем повријеђен по стомаку, пустио га је. Послије тога Кесић је побјегао у непознатом правцу и од тада се трагало за њим.

Кесић је Кнежевића убо у предјелу стомака, а Мајкића у предјелу ногу и руку. Њима је љекарска помоћ указана у Општој болници у Приједору и они су се опоравили.

Малтретирање

Према ријечима појединих мјештана приједорског насеља Гашићи, Горан Кесић је своју невјенчану супругу тукао и малтретирао више пута. Они су испричали да је она и раније бјежала од њега и спас тражила код комшија и пријатељица. Они сумњају да Кесић супругу малтретира јер је љубоморан.

Коментари / 0

Оставите коментар