Нападач на имама и даље на слободи

Припадници полиције у Унско-санском кантону, и поред интензивне истраге, још нису открили особу која је починилац напада на имама Селведина Бегановића, а у склопу досадашње истраге испитано је неколико десетина особа, потврдио је Але Шиљдедић, портпарол МУП-а УСК.

Босна и Херцеговина 09.01.2015 | 19:50
Нападач на имама и даље на слободи

"На основу описа који нам је дао имам Бегановић начинили смо фото-робот нападача. Ријеч је о млађој особи старости између 25 и 35 година, а у тренутку напада имао је дугу браду и на глави црну вунену капу", истакао је Шиљдедић.

Он је додао како полиција наставља потрагу за нападачем, те да је фото-робот прослијеђен свим полицијским агенцијама у БиХ.

"Одраније постоје сумње да су нападачи припадници вехабијског покрета те је истрага усмјерена у том правцу, али се истражују и неки други могући мотиви који би могли бити повезани с нападима", рекао је Шиљдедић.

Према његовим ријечима, оправдано се претпоставља како су сва три случаја напада на Бегановића дјело једне те исте особе.

Нападнути имам сматра да су напади повезани са његовим противљењем пракси врбовања и слања овдашњих младића на сиријско и ирачко ратиште.

У ноћи 1. јануара Бегановић је нападнут ножем испред џамије у селу Трнови, надомак Велике Кладуше, гдје обавља вјерску службу, што је био трећи напад на њега у протеклих мјесец дана, те су му том приликом нанесене ране у предјелу врата и груди.

Бегановић је постао познат широј јавности по отвореним критикама праксе врбовања и слања Бошњака на сиријско и ирачко ратиште.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Црни

09.01.2015 19:00

да они хоће нашли би они Све то треба добро протрести и полицијској станици сигурно има таквих

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

10.01.2015 05:34

Баш је мали сладак!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

АБ

10.01.2015 05:35

Свугдје су се увалили и размнозавају се као штакори,њима је убити исто што и нормалном човјеку сјести и ручати.Ово у Паризу је упозорење за цијелу Еуропу да се морамо сви борити против (з)вјерског тероризма.

ОДГОВОРИТЕ