Napadač na imama i dalje na slobodi

Pripadnici policije u Unsko-sanskom kantonu, i pored intenzivne istrage, još nisu otkrili osobu koja je počinilac napada na imama Selvedina Beganovića, a u sklopu dosadašnje istrage ispitano je nekoliko desetina osoba, potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Bosna i Hercegovina 09.01.2015 | 19:50
Napadač na imama i dalje na slobodi

"Na osnovu opisa koji nam je dao imam Beganović načinili smo foto-robot napadača. Riječ je o mlađoj osobi starosti između 25 i 35 godina, a u trenutku napada imao je dugu bradu i na glavi crnu vunenu kapu", istakao je Šiljdedić.

On je dodao kako policija nastavlja potragu za napadačem, te da je foto-robot proslijeđen svim policijskim agencijama u BiH.

"Odranije postoje sumnje da su napadači pripadnici vehabijskog pokreta te je istraga usmjerena u tom pravcu, ali se istražuju i neki drugi mogući motivi koji bi mogli biti povezani s napadima", rekao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, opravdano se pretpostavlja kako su sva tri slučaja napada na Beganovića djelo jedne te iste osobe.

Napadnuti imam smatra da su napadi povezani sa njegovim protivljenjem praksi vrbovanja i slanja ovdašnjih mladića na sirijsko i iračko ratište.

U noći 1. januara Beganović je napadnut nožem ispred džamije u selu Trnovi, nadomak Velike Kladuše, gdje obavlja vjersku službu, što je bio treći napad na njega u proteklih mjesec dana, te su mu tom prilikom nanesene rane u predjelu vrata i grudi.

Beganović je postao poznat široj javnosti po otvorenim kritikama prakse vrbovanja i slanja Bošnjaka na sirijsko i iračko ratište.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Crni

09.01.2015 19:00

da oni hoće našli bi oni Sve to treba dobro protresti i policijskoj stanici sigurno ima takvih

ODGOVORITE
Name

xy

10.01.2015 05:34

Baš je mali sladak!?

ODGOVORITE
Name

AB

10.01.2015 05:35

Svugdje su se uvalili i razmnozavaju se kao štakori,njima je ubiti isto što i normalnom čovjeku sjesti i ručati.Ovo u Parizu je upozorenje za cijelu Europu da se moramo svi boriti protiv (z)vjerskog terorizma.

ODGOVORITE