Дјечак пронашао метак који га је могао коштати живота

Седмогодишњи Максим Стојановић из Приједора нашао је зрно метка испаљеног из аутоматске пушке на задњем сједишту аута, након чега је његов отац Дарко (36) уочио рупу на крову аута.

Република Српска 09.01.2015 | 16:00
Дјечак пронашао метак који га је могао коштати живота

"Возио сам своје и братовљево дијете у куповину и кад смо се вратили кући син ми је рекао `ево метка`. Нисам му повјеровао кад је рекао да га је нашао на свом сједишту, али је он упорно понављао да јесте. Тада сам прегледао ауто и на крову на мјесту изнад задњег сједишта угледао рупу", рекао је Дарко Стојановић.

Он је навео да је случај најприје пријавио свом послодавцу, будући да је ријеч о службеном аутомобилу у власништву фирме, а потом и полицији у Приједору.

"Ако се добро сјећам из војничких дана, ријеч је о метку калибра 7,62 милиметра, а аутоматска пушка је војно оружје и не постоји дозвола за цивиле за држање тог оружја. Полицији сам предао зрно које је син нашао и навео све локације на којима сам претходних дана паркирао возило", казао је Стојановић.

Према његовим ријечима, ради се о слободном паду испаљеног метка, јер је пробио само кров аута, а да је био у питању директан пуцањ, вјероватно би пробио и сједиште.

"О најцрњим могућим посљедицама нека свако размисли. Могао је у том моменту на задњем сједишту бити неко одрастао, а, још горе, могло је бити дијете. Данас има толико пиротехнике да се свако ко воли пуцњаву може науживати и без оружја. Од пиротехнике се може повриједити, али се не гине, а сваки испаљени метак мора негдје пасти", поручио је Стојановић.

Он је апеловао да институције које се брину о безбједности активности прикупљања нелегалног наоружања интензивирају у вријеме празника, будући да се у то вријеме масовно пуца из разних врста оружја у свим дијеловима града, у приградским насељима и на селима.

У ЦЈБ Приједор Стојановићу су рекли да у понедјељак, 12. јануара, дође по записник о случају који је пријавио.

Портпарол ЦЈБ Приједор Марија Матић рекла је да је овај случај полицији у Приједору пријављен јуче око 14.00 часова и да су полицијски службеници фотографисали аутомобил на чијем су крову видна оштећења усљед пада пушчаног зрна, али да увиђај није вршен јер је возило кориштено и било у покрету након што се оштећење десило.

Коментари / 0

Оставите коментар