ЕЛ: Звезда - Галата, с гледаоцима или не? Не зна се!

Коначна одлука око тога да ли ће утакмица трећег кола Топ16 фазе Евролиге између Црвене звезде и Галатасараја бити играна пред навијачима још није донета.

Кошарка 09.01.2015 | 17:00
ЕЛ: Звезда - Галата, с гледаоцима или не? Не зна се!

Тај дуел заказан је за следећи петак у „Комбанк арени“, али се због убиства Марка Ивковића у Истанбулу, пред претходни сусрет два тима, спекулише да ли је безбедно да се дозволи присуство навијача.

„Процењујемо све могућности и мере које могу да буду предузете. Објавићемо их врло брзо, али одлуку још нисмо донели“, рекли су из Евролиге за „Вечерње новости“.

Први човек Црвене звезде Небојша Човић је пре неколико дана гостујући у Спортском прегледу телевизије Б92 истакао да постоји могућност да се утакмица игра у празној хали.

“Не могу да искључим, али ми ћемо све урадити да се игра нормално, што и јесте договор са Евролигом. Желимо да покажемо да смо се издигли изнад нечега што не би смело да се догађа у спорту јер спорт треба да зближава људе“, закључио је Човић.

Још један проблем пред трећи овосезонски дуел Звезде и Галатасараја је то што је тренеру турског клуба Ергину Атаману поручено да је непожељан у Србији због изјава које је дао после утакмице у Истанбулу, када је навијаче ’црвено-белих’ назвао терористима.

„Исувише је рано да прецизирамо шта све можемо да урадимо уколико Атаман не буде могао да уђе у Србију. Уверени смо да неће имати било какве проблеме да обавља свој тренерски посао, поготово ако се зна да се моментално извинио и објаснио своје изјаве“, додају из Евролиге.

Коментари / 0

Оставите коментар