EL: Zvezda - Galata, s gledaocima ili ne? Ne zna se!

Konačna odluka oko toga da li će utakmica trećeg kola Top16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja biti igrana pred navijačima još nije doneta.

Košarka 09.01.2015 | 17:00
EL: Zvezda - Galata, s gledaocima ili ne? Ne zna se!

Taj duel zakazan je za sledeći petak u „Kombank areni“, ali se zbog ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu, pred prethodni susret dva tima, spekuliše da li je bezbedno da se dozvoli prisustvo navijača.

„Procenjujemo sve mogućnosti i mere koje mogu da budu preduzete. Objavićemo ih vrlo brzo, ali odluku još nismo doneli“, rekli su iz Evrolige za „Večernje novosti“.

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je pre nekoliko dana gostujući u Sportskom pregledu televizije B92 istakao da postoji mogućnost da se utakmica igra u praznoj hali.

“Ne mogu da isključim, ali mi ćemo sve uraditi da se igra normalno, što i jeste dogovor sa Evroligom. Želimo da pokažemo da smo se izdigli iznad nečega što ne bi smelo da se događa u sportu jer sport treba da zbližava ljude“, zaključio je Čović.

Još jedan problem pred treći ovosezonski duel Zvezde i Galatasaraja je to što je treneru turskog kluba Erginu Atamanu poručeno da je nepoželjan u Srbiji zbog izjava koje je dao posle utakmice u Istanbulu, kada je navijače ’crveno-belih’ nazvao teroristima.

„Isuviše je rano da preciziramo šta sve možemo da uradimo ukoliko Ataman ne bude mogao da uđe u Srbiju. Uvereni smo da neće imati bilo kakve probleme da obavlja svoj trenerski posao, pogotovo ako se zna da se momentalno izvinio i objasnio svoje izjave“, dodaju iz Evrolige.

Komentari / 0

Ostavite komentar