Бризбејн: Какав преокрет Ане за 1/2-финале!

Ана Ивановић је морала прилично да се помучи не би ли у четвртфиналу тениског турнира у Бризбејну савладала Кају Канепи, а до тријумфа је дошла преокретом после сат и 57 минута игре - 4:6, 6:4, 6:3.

Тенис 08.01.2015 | 12:20
Бризбејн: Какав преокрет Ане за 1/2-финале!

Иако тек 52. играчица света, што је за 45 позиција лошији пласман од Српкињиног, Естонка је пружила снажан отпор, нарочито у уводном делу дуела.

Канепи је меч отворила сјајним низом од пет узастопно освојених гемова, имала је и сет лопту за 6:0, а Ани од помоћи потом нису била два брејка и серија 4:0 јер је пропустила да искористи брејк шансу за 5:5, да би у следећем минуту естонска тенисерка искористила укупно пету сет-лопту за крај прве деонице.

У другој је виђена права ревија брејкова, било их је чак седам, а како је четири направила Ивановићева, укључујући и у завршном, десетом гему, на ред је дошао одлучујући, трећи сегмент овогузбудљивог меча.

Тада се Ана разгоропадила, освојила је четири од почетних пет гемова, па онда рутинском игром забележила тријумф којим је заказала полуфинални дуел са америчком тенисерком Варваром Лепченко. Она је са 7:5, 7:5 победила Рускињу Алу Кудравцеву.

Коментари / 0

Оставите коментар