Brizbejn: Kakav preokret Ane za 1/2-finale!

Ana Ivanović je morala prilično da se pomuči ne bi li u četvrtfinalu teniskog turnira u Brizbejnu savladala Kaju Kanepi, a do trijumfa je došla preokretom posle sat i 57 minuta igre - 4:6, 6:4, 6:3.

Tenis 08.01.2015 | 12:20
Brizbejn: Kakav preokret Ane za 1/2-finale!

Iako tek 52. igračica sveta, što je za 45 pozicija lošiji plasman od Srpkinjinog, Estonka je pružila snažan otpor, naročito u uvodnom delu duela.

Kanepi je meč otvorila sjajnim nizom od pet uzastopno osvojenih gemova, imala je i set loptu za 6:0, a Ani od pomoći potom nisu bila dva brejka i serija 4:0 jer je propustila da iskoristi brejk šansu za 5:5, da bi u sledećem minutu estonska teniserka iskoristila ukupno petu set-loptu za kraj prve deonice.

U drugoj je viđena prava revija brejkova, bilo ih je čak sedam, a kako je četiri napravila Ivanovićeva, uključujući i u završnom, desetom gemu, na red je došao odlučujući, treći segment ovoguzbudljivog meča.

Tada se Ana razgoropadila, osvojila je četiri od početnih pet gemova, pa onda rutinskom igrom zabeležila trijumf kojim je zakazala polufinalni duel sa američkom teniserkom Varvarom Lepčenko. Ona je sa 7:5, 7:5 pobedila Ruskinju Alu Kudravcevu.

Komentari / 0

Ostavite komentar